Вести

Ђурић: Тадић презире вољу грађана, а призива батине из иностранства

Потпредседник Главног одбора СНС Марко Ђурић оптужио је бившег председника Србије Бориса Тадића да је низом малих али, како каже, доследних капитулација ускратио могућност грађанима Србије да имају глас који нешто значи, због чега сада и призива батину из иностранства.

Ђурић је коментаришући изјаву Тадића да ће Вучић нормализовати изборне услове само ако му из света припрете мотком, подсетио да је управо Тадић током своје "катастрофалне" владавине учинио да "батина из света" буде једина опција за Србију.

Ђурић наводи да се за разлику од времена кад је Тадић био на власти, "данас са Србијом не разговара батином".

"Тадић се на власт страном батином успео, и на њој је, плашећи се исте те батине, Србији умало изгубио све оно за шта су се наши преци вековима уназад борили", тврди Ђурић.

Појашњава да су се у Тадићево време владе правиле на коктелима у страним амбасадама, а глас и воља грађана или програми странака у тој политичкој комбинаторици нису вредели ништа.

"Једини циљ Тадића, његове олигархије и оних који су их поставили био је да Србија буде што слабија, да буде без воље, суверености, политичке и економске независности", оценио је Ђурић и додао да су управо са тим циљем "продавали и расходовали перспективно наоружање Војске Србије, укидали бригаде, укидали служење војног рока, земљу довели на руб банкротства, а Косово и Метохију константно удаљавали од остатка Србије".

Ђурић примећује да је нормално што политика председника Александра Вучића и Српске напредне странке нервира Тадића, јер је то политика дисконтинуитета са Тадићевом антидржавотворном политиком.

Тврди и да Српска напредна странка има већи легитимитет него што га је Тадић икада имао, а тај легитимитет, додаје, црпи из воље народа.

"Исте оне воље због које Тадић данас живи „у неком другом филму“ а не у председничкој резиденцији. Зато Тадић презире вољу грађана, а призива батине из иностранства, закључио је Ђурић.

 

 

 

Извор: Танјуг