Вести

Ђурић: Вук Јеремић је албански херој

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић оценио је да је Јеремић тај који је пре девет година поставио катастрофално питање пред међународним судом правде и да његово име девет година славе по Приштини и Тачи и Харадинај и сви албански сепаратисти.

"Медији у Приштини и албанска јавност глорификују Јеремића као хероја који им је дао потврду самопроглашене независности", каже Ђурић и додаје да је Јеремић човек чији су пријатељи, спонзори и пословни партнери по затворима широм света.

Ђурић објашњава да је Јеремић умешан у многе њихове финансијске криминалне радње, да прима новац од страних амбасада без образложења српској јавности за коју контрауслугу.

"То је и човек који је поставио границу између Срба и Срба на Јарињу и Брњаку, пребацио преговоре из УН у ЕУ, на КиМ довео Еулекс и развластио Кфор, увео представника самопроглашеног Косова у УН, донео низ накарадних и штеточинских споразума за Србе на КиМ и Србији везао руке и ноге у даљим преговорима", рекао је Ђурић.

Како је рекао, српски народ на КиМ и у читавој Србији одлично зна "тај политички легат" Јеремића да је решио Србију КиМ, фабрика, угледа, новца и војске.

"У време када је он био министар спољних послова, Србија је на КиМ изгубила више него у целој својој историји", закључио је Ђурић.

 

 

 

Извор: Танјуг