Вести

Глишић: Чистка је готова, спремам извештај за Вучића

Дарко Глишић, председник Извршног одбора Српске напредне странке, ексклузивно за „Ало!” је говорио о седници Извршног одбора која је одржана у четвртак у Новом Саду. Он је открио који су локални функционери избачени из СНС-а, који општински одбори су распуштени и да након ове седнице спрема детаљан извештај за Александра Вучића, лидера СНС-а.

* Када је одржана седница Извршног одбора и шта је на њој одлучено?

- Иако је седница била планирана за сам крај прошле недеље, због обавеза смо је одржали у четвртак увече у Новом Саду. Тада смо анализирали рад свих 169 општинских одбора, било је присутно 1.600 људи који представљају странку на локалу и носе одговорност за све оно што се дешава.

* Какви су закључци са те седнице?

- Констатовали смо да у највећем броју одбора људи заиста добро раде. Био сам поносан када сам читао извештаје и анализирао резултате који показују да је нека општина промењена набоље, да људи добро раде. Од 169 одбора, прелазну оцену може добити готово 160 одбора и то је тренд који показује да се ствари добро одвијају. У једном броју општина смо препознали проблем и разговарали о томе са људима из тих општина. Неке мере смо већ предузели у вези са онима чијим радом нисмо били задовољни.

* На шта конкретно мислите када кажете да сте предузели мере?

- У Мерошини смо имали промену, искључили смо из странке Сању Стајић, председницу општине. Предраг Белић, председник општине Алибунар, није желео да прихвати критике, желео је да настави да ради по свом и на седници Извршног одбора смо га искључили из странке. Имали смо неколико распуштања одбора у Алибунару и Кули, али и промену страначког руководства у Кладову, Косјерићу и Блацу. Имали смо проблема и у Пожаревцу, о томе смо разговарали на седници, али у вези с тим још није донета коначна одлука. Опоменули смо Андрију Живковића, председника општине Лајковац, да мора да промени своје понашање.

* Да ли су сви прихватили страначку критику?

- Сви су прихватили и труде се да исправе оно што им је замерено. На седници смо се договорили да у наредном периоду сваког месеца радимо одређену врсту мониторинга, а да за отприлике три месеца поново седнемо и разговарамо. Током септембра ћемо имати састанак на којем ћемо видети какви су резултати ове седнице Извршног одбора. Отворено смо разговарали и на крају састанка смо сви изашли са великим олакшањем. Заиста, у највећем броју општина људи заиста добро раде, а тамо где нисмо задовољни, људи прихватају критику и труде се да отклоне оно што не ваља и у чему греше током свог рада.

* Да ли сте задовољни анализом коју сте обављали претходних месеци?

- Веома сам задовољан, јер сам видео да велики број наших људи вредно и предано ради. Када погледате те извештаје, видите километре асфалта, водовода, канализације, нисконапонске мреже, има у њима и велики број озбиљних инфраструктурних објеката. Ми смо све то проверили и на терену и поносан сам на више од 90 одсто наших људи који на локалу оправдавају поверење. Ако је неко нешто лоше учинио, то није учинио у име СНС-а и Александра Вучића, направио је то у своје име и треба због тога да сноси санкције.

* Вама су поднети извештаји, када ћете ви поднети извештај Александру Вучићу, председнику СНС-а?

- Након ове седнице Извршног одбора, спремам детаљан извештај за Александра Вучића. Свакако да је наш председник био упознат са сваким састанком и са нашим активностима. Обратио се многим одборима, налазио је времена да комуницира са људима на терену, имао је чак времена и да прими многе од њих. Тако функционише озбиљна странка која данас носи највећу одговорност за све што се дешава у Србији и има више од 600.000 чланова и има власт у готово свим општинама.

 

Разговарао сам са Радомиром

 

* Да ли сте се састали са Радомиром Николићем, градоначелником Крагујевца?

- Јесам, био сам у Крагујевцу на седници Градског одбора. Разговарали смо, председник странке Александар Вучић им се такође обратио. Крагујевац је велики град, постоји много проблема са којима се локално руководство суочава и они се боре да то реше. Оно о чему смо се сложили јесте да у наредном периоду морамо да у одређеним сегментима странке у Крагујевцу појачамо рад, да буде више енергије и ентузијазма. За три месеца ћу поново отићи тамо.

* Да ли сте ви задовољни Радомировим радом?

- Читао сам његов извештај. Свако може да уради и више и боље, јер се сви ми сваког дана доказујемо. Његов извештај није незадовољавајући. Никада нико из СНС-а није рекао да ће Радомир Николић доћи под удар санкција.

 

 

 

извор: Ало!