Вести

Глишић: Година иза нас једна је од најтежих коју свет памти

Српска напредна странка обележила је Бадњи дан традиционалним уношењем и освештавањем бадњака у седишту странке у Београду.

Бадњак је у просторије странке унео председник Извршног одбора Дарко Глишић, а празник је обележен молитвом, паљењем свеће и ломљењем чеснице.

Чесницу су "ломили" функционери странке и министри у влади Србије Синиша Мали Бранислав Недимовић, Марија Обрадовић и Никола Селаковић, који је извукао новчић из чеснице.

Председник Извршног одбора Дарко Глишић рекао је да је година иза нас једна од најтежих коју свет памти.

"То је била година великих изазова у којима је свој део терета у борби за здравље људи поднела и наша држава која је показала да је држава саздана на чврстим темељима која је сигурна кућа за све њене грађане и оне који прођу кроз њу, да има одговорног домаћина који брине о својој кући, труди се, бори и изналази начине и решења да пребродимо овај тежак период", рекао је Глишић.

Захвалио је свим лекарима, истинским херојима који, додао је, последњих десет месеци воде беспоштедну борбу и заслужују да им се у свакој прилици и на сваком месту ода велико признање.

Глишић је захвалио и државном руководству на челу са председником Србије Александром Вучићем на томе што су, истакао је, створили услове да Србија данас може да буде држава која побеђује, која ће да се бори и остварује резултате и има јасан план испред себе да чува свој мир, стабилност и економски јача иако су тешке околности у читавом свету.

"У години испред нас прва и основна жеља је здравље људи и да лекари имају што мање посла, а да ми наставимо даље да побеђујемо, отварамо школе, болнице, градимо ауто-путеве, јавне објекте који значе бољи живот грађана...да се Србија развија и буде стабилна и сигурна. Сигуран сам да ћемо то у заједничкој борби и успети", истакао је Глишић.

Свима је пожелео да празник прославе у миру, здрављу и срећи, уз традиционални поздрав "Христос се роди".

Свечаности су присуствовали и заменик градоначелника Горан Весић, затим Зоран Ђорђевић, Горан Кнежевић, Владимир Ђукановић.

Међу гостима био је и министар унутрашњих послова и лидер Покрета социјалиста Александар Вулин.

Бадњи дан је обележен уз поштовање епидемиолошких мера, сви присутни носили су маске, а због епидемиолошке ситуације свечасности је присуствовао мањи број гостију него ранијих година.

 

 

Извор: Танјуг