Вести

Глишић: Могућност утицаја страног фактора је искључен

Дарко Глишић, председник Извршног одбора Српске напредне странке, рекао је да ће у првој трећини рока од 90 дана Србија добити име мандатара, као и имена свих министара Владе Србије.

Како је истакао, преговори су почели јуче, и врло брзо ће, чак наредне недеље, јавност бити обавештена шта су конкретни закључци.

"Током августа имаћемо изабрану Владу Србије, како бисмо се суочили са свим тешким проблемима које доноси јесен и зима. Прво и основно ће бити дефинисање политичких дешавања и ставова", открио је Глишић.

Говорећи о наводима, као и писања медија о избору новог мандатара, Глишић наводи да могућност притиска и утицаја од стране иностраног фактора јесте у потпуности искључена.

"Новинских натписа је увек било да би се вест прочитала, да би се привукла пажња, добио клик више, и тога ће увек бити. Дакле, од јуче теку разговори, и у наредних седам дана ћемо све сазнати", додао је Глишић.

Глишић додаје да име мандатара још увек нема, али да се од јуче о томе говори.

"Ништа не смем да делим са јавношћу пре него што странка донесе став. Било би некоректно и непрофесионално", рекао је Глишић.

Глишић се дотакао и напада опозиције на посланицу због фотографије, додајући да опозиција, када нема шта друго, удара на такве ствари.

 

 

Извор: ТВ Пинк