Вести

Глишић: Зеленовић је ударио печат на своју политичку каријеру

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић изјавио је да ће изборни процес у Шапцу бити окончан овог месеца и да ће до краја октобра бити конституисана Скупштина града.

Глишић је рекао да ће СНС данас или најкасније сутра прогласити резултате поновљених избора у Шапцу, те да би у току следеће недеље могла да се закаже седница градске скупштине.

Говорећи о локалним изборима у Шапцу, који нису окончани ни после трећег круга поновљеног гласања, Глишић је рекао да избори могу бити поновљени и четврти пут, а да СНС сваки пут све убедљивије побеђује досадашњег градоначелника Небојшу Зеленовића.

''Неки људи су спремни да ураде све и иду у такво бешчашће, као што иде Небојша Зеленовић, само да би још један дан остали на власти'', рекао је Глишић.

Глишић је рекао да је Зеленовић присилио део својих чланова Градске изборне комисије (ГИК) да поднесу оставке не би ли, како је рекао, додатно закомпликовали ситуацију и још једном блокирали изборни процес.

''Међутим, њихови представници почели су полако да повлаче оставке, тако да сада ради 12 од укупно 21 члана ГИК-а. Вероватно ће још неколико чланова повући оставке, они ће привести крају изборни процес, ту нема никакве дилеме'', рекао је Глишић.

Глишић је навео да се Зеленовић и његови сарадници месецима ''иживљавају'' над грађанима Шапца и да их држе у потпуној блокади јер се, како је рекао, досадашњи градоначелник ''игра политике, а није могао да победи ни у својој улици''.

Глишић је рекао да је листа Зеленовића у Шапцу освојила 12.500 гласова мање од СНС, односно 15 мандата мање, а да је од око 60.000 укупних гласова, СНС освојила више од 30.000 гласова.

Како је рекао, на поновљеном гласању на пет бирачких места у септембру напредњаци су освојили 48,5 одсто, а на последњем гласању 61,8 одсто, док је Зеленовићева листа са 29,7 одсто освојених гласова пала на 19 одсто.

Глишић је рекао да је власт у Шапцу 25 година користила ресурсе тог града и новац Шапчана ''за своје авантуре''.

Додао је да је Зеленовић радио оно што му није био посао, да је ишао по Србији и малтретирао грађане, упадао у полицијску станицу у Лучанима, на градилишта у Београду, Скупштину града Београда, РТС...

''Шапчани су рекли да не желе таквог градоначелника, већ неког ко се бави Шапцом и грађанима, а не да њихов новац користи да иде по Србији и малтретира људе. То су му рекли на изборима и то четири пута'', рекао је Глишић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк