Вести

Глишић: Зеленовић "закључао" изборни материјал

Председник Извршног одбора Српске напредне странке, Дарко Глишић, очекује да ће се власт у Шапцу формирати до краја месеца, упркос томе што је Небојша Зеленовић "закључао" изборни материјал и опструише завршетак изборног процеса.

Глишић објашњава да без тог материја Управни суд не може да одлучи да ли је било неправилности током гласања на изборном месту "Шипурске ливаде", што је, како тврди Глишић, једино преостала примедба Зеленовићеве листе на резултате избора у Шапцу.

Захтев Управном суду је поднео Зеленовић, који је, како је рекао Глишић, изборни материјал закључао.

"Кључ је код њега лично. Он провоцира инцидент и купује време да остане у фотељи, према којој има емотиван однос, али, наравно, ми ћемо наћи правни излаз. Поручујем Шапчанима да ће њихова воља бити заштићена. Протећи ће можда једна недеља више него што би требало, али ћемо до краја октобра изаћи из те ситуације", рекао је Глишић.

Глишић је рекао да се због таквог понашања Зеленовић може назвати "последњим диктатором" у Европи и то је наследио од Душана Петровића.

"Добро је да показују како би изборни услови изгледали у њиховој режији, јер са коликом год разликом да и победите, они ће да негирају и да тероришу грађане. Показали су своје право лице", рекао је Глишић.

Глишић поручује да је на СНС да нађе миран излаз из свих тих провокација и да се до краја месеца уђе у конституисање градске скупштине, а онда и да се изабере нови градоначелник, јер су грађани своје рекли.

 

 

 

Избор: Танјуг