Вести

Гојковић: Ширење неистина о сину Вучића није слобода медија

Потпредседница Владе и министарка културе и информисање Маје Гојковић изјавила је данас да изношење неистина о сину председника Србије Данилу Вучићу, не може да представља слободу медија већ политички обрачун и одсуство одговорности и тим поводом позвала удружења новинара да не остану нема на те појаве.

"Зато осуђујем такве покушаје да се под плаштом слободе медија син председника криминализује, а све заправо у циљу дискредитације председника Србије", рекла је Гојковић.

Гојковић је позвала новинарска удружења и да укажу на важност поштовања етичких стандарда и професионалног поступања медија и новинара, што је у интересу читавог нашег демократског друштва.

"Ширење неистина о сину председника Републике Србије и његово довођење у везу са навијачким и криминалним круговима на основу, у најмању руку, спорних објава навијачких група, није и не може се сматрати слободом медија, већ политичким обрачуном и одсуством одговорности, коју би медији морали имати у сваком тренутку", навела је Гојковић.

Наглашава да задатак медија, без обзира на уређивачку политику коју имају и мотиве који стоје иза тога, не може бити таргетирање и цртање мете било чије деце.

"Свесни смо, да се дезинформације, укључујући и обмањујуће и лажне вести, данас много лакше пласирају, и да је борба против таквих штетних појава један од главних изазова са којима се суочавају у мањој или већој мери све државе, па и наша", навела је Гојковић.

Зато ће, нагласила је, Министарство које води наставити посвећено да ради на изградњи области информисања и медија.

 

 

Извор: Танјуг