Вести

Гојковић: Задовољна сам међустраначким дијалогом

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић каже да је задовољна међустраначким дијалогом уз посредство Европског парламента и тиме што су се посланици који дуже бојкотују рад парламента дошли на разговор.

Гојковић је нагласила да је парламент место у демократским државама у којима се одвија дијалог сваке врсте.

"Задовољна сам чињеницом да се у претходна два дана одржао међустраначки дијалог у здању Скупштине Србије и да су се посланици који дуже бојкотују део рада парламента одазвали позиву Европског парламента и мене као председника Народне Скупштине да разговарамо на различите теме како би унапредили услове за излазак на редовне изборе који нам предстоје у марту 2020. године", рекла је Гојковић.

Гојковић је додала да је Социјалдемократска странка прихватила позив да дође на дијалог, да је послала своје представнике, да су били Борис Тадић и Марко Ђуришић.

"Била сам у сали када је учествовао у дијалогу (Борис Тадић) и када је давао своје коментаре. Оно што јавност не зна, да је његов посланик остао и у поподневном делу и најнормалније учествовао у другој рунди разговора. Не знам зашто је Тадић изашао пред камере и рекао нешто супротно", нагласила је Гојковић.

Додала је да ће друга рунда разговора бити половином новембра, а да је само остало да се види да ли ће посланици Европског парламента бити у истом саставу или ће доћи у новом сазиву.

Гојковић је подсетила да су осим парламентарних странака у дијалогу учествовале и ванпарламентарне странке, као и представници НВО. Поздравила је то што су посланици ДС одлучили да учествују у разговорима. Председништво ДС након одлуке посланичког клуба одлучило је да на разговорима ипак та странка не учествује у разговорима.

"Чудно да одбију да разговарају са парламентарцима, са политичким странкама са којима и сарађују, и да оду у групу политичких странака као што су ДСС, СРС или Двери, који заступају такве ставове да не треба сарађивати са ЕП", нагласила је Гојковић.

Гојковић је навела да је одлучила да позове све политичке актере у држави да још једном размисле и дођу у новембру на другу рунду разговора.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк