Вести

Ивковић: Божо Прелевић посветио се одбрани људи са друге стране закона

У протеклој години у Србији је забележен најмањи број кривичних дела у последњих 18 година, а припадници МУП-а преданим радом учинили су Србију безбеднијом, изјавила је данас државни секретар Министарства унутрашњих послова Биљана Поповић Ивковић.

Она је, реагујући на изјаву Боже Прелевића "да нема осећај да је Србија постала безбеднија земља у последњих шест месеци", навела да је омаловажавање рада људи, који свакодневно жртвују много у својим приватним животима како би добили битку са криминалом и никада не траже похвале за своју храброст, у најмању руку срамотно и дегутантно.

Поповић Ивковић је поручила "експертима за безбедност да ма шта говорили и ма колико пута то поновили, не могу анулирати резултате припадника МУП-а".

Навела је да се у време када је Прелевић био министар полиције и саветник министра унутрашњих послова - 2000, 2001. и 2002. године догодило 212, 215, односно 189 убистава.

"Од тога је 91 мафијашко убиство, од којих је 35 и дан данас нерасветљено, па је потпуно јасно да је његов допринос борби против криминала био раван нули", поручила је Поповић Ивковић.

Она је истакла и да је са места саветника за реформе у МУП-у много брзо "збрисао", јер их по сопственим тврдњама није могао спровести.

"Уместо реформи полиције, човек познат у судским круговима по надимку „раткапна“ посветио се одбрани људи са друге стране закона", рекла је Ивковић.

Навела је да је министар Небојша Стефановић од свог доласка на чело МУП-а пре пет година имао енергије да спроведе реформе и да се ухвати у коштац са свим проблемима.

"Држава је улажући у боље услове рада и побољшање материјалног положаја, дала и додатну мотивацију полицији за рад. Припадници МУП-а узвратили су из године у годину остварујући све боље и боље резултате у борби против криминала, о чему гласно говоре и стране полиције и безбедносне агенције, а по оцени Интерпола српска полиција се сврстава у десет најпожељнијих партнера у борби против криминала", рекла је Поповић Ивковић.

У МУП-у су, каже, поносни на своје колеге и њихов досадашњи рад.

"Желим да им поручим да ће у својој неуморној борби против мафије увек имати безрезервну подршку државе, председника Александра Вучића и министра Стефановића", поручила је Поповић Ивковић.

 

 

 

Извор: Танјуг