Вести

Изложба ''Нецензурисане лажи'' у Крушевцу

Изложба ''Нецензурисане лажи'' која организује Служба за информисање Српске напредне странке отворена је вечерас у Крушевцу.

 

Потпредседник СНС Mарко Ђурић jе том приликом рекао да су стварни аутори ове изложбе они коjе jе СНС поразила на изборима, а коjи су земљу довели до дна.

 

"Mи српски нарпедњаци смо ти, коjи су на челу са Aлександром Вучићем, те људе послали у опозициjу. Oво су експонати али ово jе и огледало коjе смо поставили пред оне људе мржње, коjе смо већ више пута поразили на изборима да им покажемо да се у Србиjи никада више неће владати мржњом''

 

Ђурић jе позвао грађане Србиjе да виде коjе су политичке алтернативе коjе постоjе у Србиjи - алтернатива изградње, окупљања, обнове и уjедињења, и алтернатива оних коjи би Србиjу да наставе да деле.

 

"Неће успети да поделе Србиjу, неће успети да зауставе промене у Србиjи због тога што су иза промена коjе у Србиjи предводи Aлександар Вучић читава Србиjа и читав српски народ", закључио jе Ђурић.

 

Функционер СНС Братислав Гашић jе позвао грађане Kрушевца и Расинског округа да у наредних месец и по дана посете изложбу Службе за информисање СНС и сами се увере шта jе то и како jе било у Србиjи кад су медиjи у питању у протекле две године.

 

"Да ли постоjи цензура у Србиjи или су на делу нецензурисане лажи, просудите сами. Добродошли", поручио jе Гашић.

 

Aналитичар Деjан Вук Станковић рекао jе да у Србиjи не само да постоjи слобода говора и мишљења, већ и слобода коjа jе злоупотребљена да се може говорити без икакве одговорности и без икакве жеље да се истраже чињенице и донесе меродаван суд.

 

Према његовим речима, у Србиjи смо "сведоци чињенице да негативна опсесиjа Aлександром Вучићем и СНС надилази било какве професионалне обавезе и моралне скрупуле".

 

Станковић сматра да су "све маске пале" након отварања изложбе у Београду.

 

После тога нико ниjе од новинара био подвргнут репресиjи, а показало се да су неки од државе добиjали новац.

 

"Нека и треба да га добиjаjу и нека наставе да причаjу шта год хоће, то jе доказ да jе Србиjа демократска земља, али то jе и доказ да jе време да престане пренемагање да се слобода гуши", рекао jе он.

 

Изложба jе иначе припремљена са идеjом да се jавности предоче негативни медиjски садржаjи о актуелноj власти, обjављене у претходне две године.

 

Изложба jе у Београду отворена у jулу а тада jу jе обишао и премиjер Aлександар Вучић.