Вести

Јоксимовић: СНС показао политичку ширину и направио озбиљан уступак

Министар европских интеграција и члан Председништва Српске напредне странке Јадранка Јоксимовић изјавила је поводом састанка власти и дела опозиције да је дијалог увек користан, али да није сигурна којим разлозима су се организатори руководили и откуд одједном толика ажурност око изборних услова, који проистичу из изборног система и појединих закона који се деценијама нису мењали.

Јоксимовић је рекла да се не сећа да су од 2000-те године организоване велике јавне дебате о неопходности реформе или измене изборног система или изборних услова нити да су садашњи критичари и медијатори били горљиви промотери такве јавне расправе.

"Сматрам да је СНС показао политичку ширину и направио озбиљан уступак да са политичким актерима који одбијају расправу у парламенту или који чак и нису у парламенту пристаје на дијалог у организацији само једне од толико НВО и једног факултета", навела је Јоксимовић.

Она је подсетила да је Србија означена као предњачећа земља у приступном процесу, која задовољава све демократске стандарде изборне утакмице.

Додала је и да постоје препоруке посебне канцеларије ОЕБС-а у погледу додатних унапређења изборних услова, што је између осталог наведено и у последњем извештају ЕК, те да ће Србија уважити све озбиљне препоруке.

"Као озбиљна држава и влада, уважићемо све озбиљне препоруке, али уз јасан став да је Србија демократска земља и као таква предњачи у процесу европских интеграција", истакла је Јоксимовић.

 

 

 

Извор: Танјуг