Вести

Лончар: Болница у Новом Саду ће ослабити корону

Министар здравља Владе Републике Србије Златибор Лончар изјавио је да изградња ковид болнице у Новом Саду иде по предвиђеном плану и поновио да је 1. септембар рок када би требало да почне са радом.

Лончар је рекао да ће та болница ослабити корону, а ојачати здравствени систем и помоћи здравственим радницима.

“То ће бити најновија опрема, биће саграђена по свим стандардима, раде је људи који већ имају искуства са изградњом две болнице“, рекао је Лончар и навео да у Европи, а ретко и у свету, може да се нађе пример да је неко за мање од годину дана направио три комплетно нове болнице и да ту има више интензивних нега што их тренутно има у целој Војводини.

“То говори о визији председника Александра Вучића да се обезбеди новац, да тако ради Влада, да се у најтежим тренуцима имало новца за нове болнице и лекаре, сестре“, рекао је Лончар и захвалио се свима који раде у здравственом систему, јер без њих данас не бисмо били на путу на којем јесмо.

Лончар подсећа да смо били у прилици да набавимо довољно вакцина, а да се сада ради на томе да се народ у што већем броју информише и самим тим вакцинише, како бисмо се брже вратили нормалном животу и наставили са побољшањем стандарда свакодневног живота.

„То су и нови путеви, све оно што је грађанима потребно. Ми смо ова подручја обилазили и раније, али нису били ти захтеви, били су захтеви дајте нам да радимо, зарадимо. Стандард се поправио, боље нам је, испливала је на прво место екологија. Да ли можете да замислите да је неком на памет падала екологија пре 10 година, када нису имали хлеба да једу“, навео је Лончар.

 

 

Извор: Танјуг