Вести

Лончар: Србија гради и развија ефикасан, квалитетан и одржив здравствени систем

У Београду је данас отворена десета "Конференција српске медицинске дијаспоре 2019" која је окупила бројне стручњаке из земље и иностранства и која ће трајати до 22. јуна, са циљем унапређења сарадње између наших лекара и стручњака на пољу медицинских наука из иностранства са најважнијим институцијама здравствене заштите у Србији.

Учеснике скупа, уз констатацију да су ретки медицински скупови такве бројности и квалитета као што је овај, поздравио Министар здравља Златибор Лончар и истакао да се у Србији гради и развија ефикасан, квалитетан и одржив здравствени систем који је, нагласио је, већ данас најбољи у региону, а који ће у наредном периоду поредити са најбољима у овом делу Европе.

То је систем у којем су најквалитетније здравствене услуге доступне баш сваком грађанину о трошку основног здравственог осигурања, рекао је он, који почива на новим генерацијама лекара који су најбољи дипломци Медицинских факултета наше земље.

"Њих неколико стотина које већ годину дана увелико запошљавамо у нашим болницама, а развој нашег система подразумева и најсавременије болнице и клиничке центре за понос попут оног који смо изградили у Нишу и оног који већ увелико градимо у Београду, као и оних који ће бити изграђени у Новом Саду и Крагујевцу", навео је Лончар.

 

 

 

Извор: Танјуг