Вести

Лончар: Срећом по грађане Србије од Ђиласа више ништа не зависи

Претходна власт је грађанима Србије оставила девастиране болнице и урушени здравствени систем, али срећом, од таквих попут Ђиласа и Маринике више ништа не зависи, рекао је министар здравља у Влади Републике Србије др Златибор Лончар и поручио да о резултатима борбе руководства Србије са пандемијом корона вируса најбоље говоре оцене директора СЗО за Европу и осталих министара здравља Европе.

Поводом критика Странке слободе и правде, Лончар је рекао да, замислимо да је ковид пандемија погодила Србију у време "газдовања Драгана Ђиласа и његових сатрапа" и то да сви ковид пацијенти долазе у болнице у којима је највећи успех кад се реновира лифт, носе са собом постељину, газе, конце, све што је тада било нормално.

Тада су се, додаје, пацијенти превозили имагинарним санитетима, који су 100 одсто авансно плаћени, а никада испоручени.

Замислимо да их дочекују лекари без специјализација и они који су морали да плате запослење по ценовнику, док тадашњи министар здравља има толико поверење у систем којим руководи да се лечи у иностранству.

"Замислимо како машински мозак рачуна проценте које ће згрнути на набавци вакцина и медицинске опреме бар преко шест посредника, као некада када су куповане вакцине против свињског грипа", наводи Лончар.

Лончар је рекао да све то, нажалост, не морамо да замишљамо, јер су ране и сећања на године када је грађанима Србије путем "20+20%" медија објашњавано да је нормално да се тако живи, док тајкунске империје могу и морају да расту, и даље веома свеже и довољно болне.

То су исти они људи који данас у кругу својих истомишљеника, тако многобројних да их је таман толико да стану у један градски аутобус, нека буде и зглобни, а и на томе су крали, "траже и захтевају" нешто.

"Ако они заборављају, ми нећемо и не смемо - да им је исто тако ''принципијелно'' сметао аплауз за здравствене раднике, да су тако срчано и одлучно тврдили да вакцине које смо први имали у Европи немају потребне дозволе и сертификате, да су тражили подршку међу антиваксерима, а онда први стали у ред за вакцинацију, да су лагали о посредницима за кинеску вакцину...", наводи Лончар.

Рекао је да је претходна власт грађанима Србије оставила девастиране болнице и урушени здравствени систем спреман за приватизацију, преко посредника, "баш за 20 одсто".

 

 

 

Извор: Танјуг