Вести

Мали: Пореска управа тзв. Косова није примљена у ИОТА

Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да је српска Пореска управа успешно одбранила став да Пореској управи тзв. Косова није место у Интра-европској организацији пореских администрација (ИОТА).

"То је одлична вест за Србију и још једна потврда да смо успели да и на овај начин потврдимо нелегитимност тзв. косовских институција. Наиме, доказали смо да се ништа на силу и без договора са званичним Београдом не може постићи", рекао је Мали.

Он је напоменуо да је трајна политика Србије проналажење компромисног и трајног решења за питање Косова, али и да је неопходно поштовање међународног права.

"По важећој Повељи ИОТА чланице ове организације могу бити само државе признате од стране Уједињених нација", истакао је министар Мали и додао да ће се Србија и у будућности свим снагама борити да сачува институционални легитимитет својих државних органа.

Пореска управа Републике Србије је чланица ове организације од 2002. године од када активно учествује у њеном раду. ИОТА је организација која пружа подршку и помоћ земљама чланицама у унапређењу њихових пореских администрација.

 

 

 

 

извор: Танјуг