Вести

Мали: У инвестиционом плану пројекти важни за живот грађана

Министар финансија Синиша Мали истакао је да ће план инвестиција садржати све пројекте који су важни за квалитетан живот грађана, као и да се на реализацију многих од њих чекало деценијама.

Желимо да завршимо канализациону и водоводну мрежу у целој Србији, заједно са фабрикама за пречишћавање отпадних вода, затим да асфалтирамо локалне и регионалне путеве, да изградимо ауто-путеве и железничку инфраструктуру, што све заједно представља добру основу за даљи развој земље. Међу тим пројектима ће се наћи београдски метро, а сви они ће да допринесу расту нашег БДП, а самим тим и већим платама и пензијама, каже министар и подсећа да ће, као што је председник Вучић најавио, до краја године бити прецизиран списак свих конкретних пројеката који ће се наћи у том инвестиционом пакету.

Пројекти за које се годинама чекало да дођу на дневни ред могу се реализовати захваљујући одличном стању финансија у буџету, додаје Мали.

Намеравамо да искористимо то што нам инвеститори верују, а што је могло да се види и при издавању прве еврообвезнице на Лондонској берзи, када смо добили шест пута већу тражњу за износ од милијарду евра и камату од 1,6 одсто. Не смемо да пропустимо овај добар тренутак, тако да ћемо направити обиман и свеобухватан план инвестиција у ком ће се наћи сви пројекти који су важни за квалитет живота грађана, истакао је министар.

 

 

 

Извор: Српски телеграф