Вести

Марковић: Тешко је сетити се свих неистина СзС

Народни посланик и члан Главног одбора Српске напредне странке Александар Марковић рекао је данас, реагујући на кривичну пријаву лидера Двери Бошка Обрадовића против министра полиције Небојше Стефановића, његовог оца и директора полиције Владимира Ребића, да није први пут да представници Савеза за Србију износе неистине са циљем да инкриминишу чланове СНС-а, како се не би писало о везама СзС са криминалним структурама.

"Мучно је гледати када осведочени лажови из Савеза за Србију попут Бошка Обрадовића и осталих покушавају, сада већ очајнички, да инкриминишу чланове и функционере Српске напредне странке и тешко је сетити се свих њихових лажи измишљотина и покушаја фабриковања афера", рекао је Марковић.

Марковић је подсетио на "чувену бламажу Маринике Тепић" која је, тврдила да се на војном добру "Моровић" узгаја марихуана, а онда се, испоставило да су у питању коке носиље.

"Сетите се како су лагали за Андреја Вучића у вези са Јовањицом, па смо их ухватили у лажи, па су сутра брже-боље променили своју причу. Сетимо се да су својевремно измонтирали чак и прилог „Raša tudej“, па је руско Министарство спољних послова морало да демантује њихове тврдње." рекао је Марковић.

Било је примера у прошлости, рекао је Марковић, да су њихови чланови писали графите против некадашњег председника ДС-а, Бојана Пајтића, а за то оптуживали напредњаке.

"Иста ствар вам је и са паљењем књиге заменика градоначелника Горана Весића када су покушали да представе како иза тога стоје људи из СНС-а, а онда се испоставило да су њихови функционери учествовали у паљењу књиге. Таквих примера је у недоглед. Очигледно је да фабрика лажи оличена у СзС-у коју води Драган Ђилас функционише по једном принципу, а то је нова лаж замењује стару и тако у недоглед", рекао је Марковић.

Марковић сматра да представници Савеза за Србију то чине да се, како је рекао, не би писало о њиховим аферама и повезаности са доказаним и осуђеним криминалцима.

"Подсетићу вас на пример Драгана Ђиласа и његовог тадашњег шурака, Дабовића који је ухапшен и осуђен за 2,5 килограма кокаина. Бошко Обрадовић и даље дугује одговоре на питање да ли је онај Тоцило који је хапшен за 77 килограма хероина његов кум или близак пријатељ и да ли је учествовао у финансирању активности и протеста Савеза за Србију ", рекао је Марковић.

Како је Марковић закључио, то су питања на која јавност чека одговор.

 

 

Извор: Танјуг