Вести

Мартиновић: Наши бојкоташи уредно наплаћују дневнице и трошкове

Члан Председништва СНС и шеф Посланичке групе СНС у Народној скупштини, Александар Мартиновић, за „СНС Информатор“ каже да ће Посланичка група коју предводи, и у последњем редовном заседању овог скупштинског сазива, наставити са спровођењем политике председника Републике Александра Вучића и Српске напредне странке. Према његовим речима, током три године и неколико месеци овог 10 јубиларног сазива Народне скупштине, разматрано је и усвојено око 700 скупштинских аката. Од тога, усвојено је око 460 предлога закона и 240 осталих аката. Све што у предстојећем јесењем заседању дође на дневни ред, било од стране Владе Србије, било од осталих овлашћених предлагача, биће, како каже, студиозно обрађено и усвојено, на корист, пре свега грађана Србије.

* Да ли је лакша атмосфера за рад, сада када део опозиције, који је био склон инцидентима, не долази на седнице?

- Нама, посланицима Српске напредне странке, суштински је свеједно. Атмосфера јесте нормалнија и нема инцидената којима је део опозиције био склон. Међутим, не желимо да било коме, па ни пуленима Ђиласа, Јеремића и Обрадовића, будемо изговор за некакав бојкот.

* Шта је разлог континуираног насиља које спроводе на сваком месту?

- Они су тај пут изабрали из разлога јер су их грађани Србије прочитали и отказали им поверење. Позивима на бојкот, позивима на хаос и ванредно стање, желе да зауставе свеопшти напредак Србије, који свако нормалан види. Због напретка, због нових путева, нових фабрика, нових радних места, због свега тога новог, њима смета председник Александар Вучић и Српска напредна странка.

* Да ли ови што бојкотују парламент и даље узимају плате и надокнаде за свој нерад и путују по свету о трошку грађана Србије?

 - Тако је. Њихов бојкот је селективан. Наши бојкоташи све време уредно се уписују за дневнице и остале трошкове и уредно то наплаћују. Дакле, као што сте и претпоставили, кад је у питању скупштинска благајна, ту нема бојкота.

* Недавно сте оштро критиковали коалиционе партнере због недоласка на седнице. Како оцењујете њихово залагање у раду Скупштине?

- Кад се ради о привилегијама, кад се треба усликати у медијима, сви они тапшу по леђима председника Александра Вучића. Нажалост, нема их кад треба Вучића бранити у Народној скупштини. Борбу у Скупштини, пре свега, преузимају посланици Српске напредне странке. Надам се да ће у предстојећем периоду они показати већу борбеност него до сад.

* Како видите то што сте данима били на удару дела медија јер сте рекли да су НВО слале државним институцијама захтеве за приступ информацијама од јавног значаја, тражећи информације које би могле да сруше безбедносни систем Србије?

- Неке наше невладине организације често се понашају као владине организације, али организације страних влада. Обратите пажњу на њихово деловање и видећете да су оне горљиве у заступању неких страних интереса, а све то науштрб интереса Републике Србије.

* Са Главног одбора СНС послата је порука да ће уследити велике кадровске промене и у самој странци и у власти. Како то коментаришете?

- Свако подмлађивање и оснаживање Странке је добро дошло. Видимо да Србија, предвођена Александром Вучићем, великим корацима напредује на свим пољима. Сви који су се уморили на овом послу треба да уступе место онима који најбоље могу да одговоре предстојећим изазовима.

* Kаква је економска ситуација у Руми, одакле долазите, и колико су се ствари промениле на боље у целој Србији?

- Када је Српска напредна странка преузела власт у Општини Рума крајем 2013. године, затечено је катастрофално економско стање, као и стање општинског буџета. Захваљујући преданом и марљивом раду новог руководства пошло нам је за руком да за свега неколико месеци решимо питање општинских дуговања, која су износила више од 500 милиона динара. Након што смо извршили стабилизацију општинског буџета и решили питање нагомиланих дугогодишњих дугова, окренули смо се привлачењу инвестиција. Ту смо наишли на огромно разумевање и помоћ Владе Србије, Министарства привреде, а пре свега тадашњег председника Владе Александра Вучића. Захваљујући доброј сарадњи и координацији општинских и републичких органа, Општина Рума је за свега неколико година постала једна од економски најразвијенијих у Србији, у којој је од 2014. до 2018. године отворено шест нових фабрика, тако да је питање незапослености готово у потпуности решено. Занимљив је податак да свакога дана у Руму на рад у новоотворене фабрике долази преко хиљаду људи из Београда, Новог Сада и других околних места. Рума је добар пример како се одговорним односом према грађанима и професионалним приступом према инвеститорима могу за кратко време постићи изузетни економски резултати.

 

 

 

Извор: СНС Информатор