Вести

Михајловић Алексићу: Аеродроми и путеви које градимо су трајнији и важнији од ваших неистина

Потпредседница Владе Србије, проф. др Зорана Михајловић, рекла је да један део опозиције наставља да напада сваки развојни пројекат и да притом то чини износећи неистине, што показују и последње изјаве потпредседника Народне странке Мирослава Алексића у вези с Аеродромом “Морава” код Краљева.

 

“Већ смо навикли од вас да сте против нових ауто-путева који се граде у Србији, а сада видимо да вам сметају и аеродроми. Међутим, ако се и не слажете са нечим, бар покушајте да не износите неистине. Лаж је да су, како тврдите, у Аеродром “Морава” уложене “стотине милиона евра”, као што је лаж и да аеродром не ради. Комплетно оспособљавање и опремање Аеродрома “Морава”, као трећег међународног аеродрома у Србији, коштало је нешто више од 30 милиона евра. То што се у неком периоду не одвија саобраћај не значи да аеродром не ради, што сте и сами потврдили тиме што се на аеродрому затекли присутне све потребне службе. За време ванредног стања међународни авио-превоз није могао да се одвија због затварања граничног прелаза на аеродрому, док за домаћи саобраћај и за војне потребе није престајао са радом. Наравно, са престанком пандемије очекујемо нормалан даљи развој путничко авио-саобраћаја са овог аеродрома, а намера је да се развија и као центар за карго авио-саобраћај у Србији и овом делу Европе”, рекла је  Михајловић.

 

Михајловић додаје да, пошто је тешко веровати да је неко толико неинформисан да није чуо ништа о утицају пандемије COVID-19 на путнички авио-саобраћај свуда у свету, критике на рачун аеродрома “Морава”, који је отворен пре пандемије, у јуну прошле године, могу бити само злонамерне.

 

“Кад бисте се на тренутак, уместо тражења било каквог повода за нападе на Владу Србије, присетили да нема цену кад можете у ванредним ситуацијама и несрећема да сачувате само један људски живот тако што имате могућност хитне евакуације људи из Моравичког, Рашког или, пак, Расинског округа, из којег и сами потичете, верујем да не бисте на овај начин говорили. Без обзира на све ваше нападе и критике, чињеница је да се управо захваљујући Влади Србије, Крушевац и Расински округ развијају брже него претходних деценија. То значи да ћете и ви, као и други грађани тог дела Србије, поред завршеног комплетног Коридора 10 и Аеродрома “Морава”, ускоро имати и нови ауто-пут, Моравски коридор, а то је и трајније и важније од неистина којима се бавите”, рекла је  Михајловић.

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг