Вести

Михајловић: Курти тражи изговор да одложи наставак дијалогa

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић оценила је данас да лидер Покрета Самоопредељење и кандидат за косовског премијера Аљбин Курти изјавом да је "Заједница српских општина мртва" само тражи изговор како би одложио наставак разговора с Београдом.

"Заједница српских општина није никакав српски пројекат, него договор Београда и Приштине постигнут под покровитељством Европске уније, исто као што је увођење такси једнострани потез Приштине који је цео свет осудио", рекла је Михајловић.

Михајловић je истакла  да је крајње време да албански политичари са Косова преузму одговорност за потписане споразуме Београда и Приштине, да почну да их спроводе и да се врате дијалогу.

Она је оценила и да "тиме што свака нова косовска влада покушава да дијалог врати на почетак, они (косовски Албанци) не показују да се не слажу међу собом, већ напротив, континуирано раде на томе да отерају Србе са Косова".

"Уместо да преузме одговорност и врати албанску страну дијалогу, Курти се прави да све почиње од њега и да га не занимају споразуми које су потписали његови претходници. То само показује да заправо нема услова за дијалог, јер не постоји друга страна с којом би Београд водио разговоре”, закључила је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг