Вести

Михајловић: Напади из Хрватске нису пут до добрих односа у региону

Потпредседница Владе Србије, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас да ако Хрватска жели да види Србију и остале земље региона као део ЕУ, требало би да зна да је пут до тог циља у јачању поверења и сарадње, а не у нападима на српског председника и исказивању непоштовања према Србији.

“Србија, са својим председником Александром Вучићем, показала је како је могуће да се односи са суседима развијају на основама сарадње и солидарности. То смо показали и у мигрантској кризи, и кроз иницијативу „Мали шенген”, као и помажући нашим суседима у вакцинацији, јер верујемо да је развој Србије повезан са стабилношћу и просперитетом читавог региона. Верујем да је то пут који води у бољу будућност овог региона, али и да то мора бити заједнички пут за све земље региона, без обзира на то да ли су већ чланице ЕУ или су на европском путу”, каже Михајловић.

"Верујем да би за односе Хрватске и Србије, и за регион у целини, било добро да и од Хрватске видимо више потеза који имају за циљ јачање поверења и узајамног поштовања, уместо напада на председника друге државе”, каже Михајловић.

 

 

Извор: Танјуг