Вести

Михајловић: Немачка важан политички и економски партнер Србије

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се  са амбасадором Немачке у Србији Томасом Шибом, новопостављеним директором Немачке развојне банке (KfW) у Србији Ридигером Хартманом и директорком Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ) за Србију Данијелом Функе.

Михајловић је истакла да без сталне подршке ГИЗ-а и KfW банке не бисмо успели да постигнемо све што смо урадили у овој посебно изазовној години.

„Много тога смо урадили у претходном периоду заједно, од пројеката заштите животне средине, уређења отпадних вода и канализационих система у локалним самоуправама, до инклузије Рома и Ромкиња у наше друштво. Хвала немачкој влади, која је наш важан политички и економски партнер, на таквој подршци. Србија је окренута развоју и подршка коју имамо од Немачке, која је од 2000. године кроз разне програме развојне помоћи уложила 2,1 милијарду евра у нашу земљу, за нас је изузетно значајна“, рекла је Михајловић.

Михајловић је подсетила је и да је Србија у спољнотрговинској размени окренута ка Европској унији, те да је од 63 одсто те размене највећи део управо са Немачком.

„То је важно за нашу будућност и наш пут ка ЕУ и стандарде које желимо да уведемо. Хвала вам на подршци и свему што заједно радимо и договарамо у овој тешкој години за све“, додала је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг