Вести

Михајловић обишла Научно-технолошки центар НИС-а

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, посетила је Научно-технолошки центар (НТЦ) компаније НИС у Новом Саду и поручила да је развој у области енергетике у будућности неодвојив од улагања у знање, као и у заштиту животне средине.

"Од кад сам именована за министарку рударства и енергетике, у октобру 2020. године, данас сам можда најпоноснија. Енергетика и рударство нису само истраживање и производња енергије и енергената, већ пре свега знање које доносе млади људи који добијају стипендије, који се враћају у Србију и стварају вредности које се извозе ван граница Србије", рекла је Михајловић.

Михајловић је истакла и да, ако желимо као држава да будемо успешни и да имамо привредни раст, то није могуће без улагања у знање, али и у заштиту животне средине.

"То смо показали и прошле године пуштањем у рад постројења дубоке прераде, чиме је послата и важна порука да нема развоја енергетике без заштите животне средине", рекла је Михајловић.

Михајловић је истакла и да су односи Србије и Руске Федерације и пријатељство два народа и два председника, као и заједнички пројекти, али и нераскидиве везе које се виде у тешким и кризним ситуацијама.

"Хвала Руској Федерацији на вакцинама које су стигле у Србију, али и на отпочињању производње вакцине "Спутњик В" у Србији, јер то показује снагу нашег пријатељства", навела је Михајловић.

 

 

Извор: Танјуг