Вести

Михајловић: Опозиција бојкотом оставља и своје бираче

Потпредседница владе и чланица Председништва СНС Зорана Михајловић изјавила је данас да су добродошли сви који желе да помогну у дијалогу власти са опозицијом.

Михајловић је прокоментарисала  то што се европски парламентарци нуде да посредују у дијалогу власти и опозиције, као и да помогну да се тај дијалог врати у парламент.

"Сви који желе да помогну у било каквим разговорима су добродошли", проручила је Михајловић на Сурчинској петљи, где је обишла радове на изградњи аутопута Сурчин - Обреновац.

Ако је некоме стало да избори прођу на најчистији и најбољи могући начин, онда су то СНС и Влада Србије, додала је она. "Управо да бисмо показали грађанима шта смо урадили и на најчистији начин добили опет поверење од грађана", истакла је Михајловић. Додаје да је ту најмање прича о самом бојкоту.

"Јер, ако неко шест месеци пре избора прогласи бојкот онда то нема смисла. Такође, то значи да сви потенцијални гласачи опозиционих странака тако губе своје представнике у парламенту", навела је Михајловић.

Поставила је питање да ли ће ти гласачи прихватити да не изађу на изборе и немају своје представнике у скупштини. "Мени се више чини да је то склањање од било какве одогворности и прича о бојкоту је прича оних који немају шта друго да понуде грађанима Србије.

Грађане интересују пре свега резултати, док празне приче више никога у Србији данас не интересују", закључила је Михајловић.

 

"Милош Велики" ускоро на пет минута од Београда

Деоница Сурчин - Обреновац биће готова 19. децембра и аутопут "Милош Велики" ће преко Сурчинске петље бити на само пет минута од Коридора 10 и Београда, изјавила је Михајловић.

"Данас смо одлучили да покажемо грађанима Србије где ћемо се укључивати на аутопут Милош Велики и то ће управо бити ова петља Сурчин. Од 19. децембра, како је рекао потпредседник кинеске ЦРБЦ компаније, када идемо на Милош Велики овде ћемо се укључивати.

Ми смо практично пет минута од Коридора 10, то јест аутопута Београд - Загреб", казала је Михајловић. Довели смо ауто-пут "Милош Велики" на пет минута до Београда, нагласила је министарка.

Михајловић је рекла да ће Србија са отварањем деонице Сурчин - Обреновац од 17,6 километара имати аутопут у дужини од 120 километара до Прељине. "Од када је путарина почела да се наплаћује на аутопуту Милош Велики, од 1. септембра, прошло је скоро 300.000 возила и није била ниједна саобраћајна несрећа", рекла је Михајловић додајући да је тај податак јуче добила.

Како је рекла, за наше путеве много значи то што нисмо имали ниједну саобраћајну несрећу од 1. септембра.

Директор кинеске компаније Ц Ц Ц Ц (матична фирма ЦРБЦ) у Србији Џанг Сјаојуен претходно је рекао да ће радови бити завршени као што су већ најавили 19. децембра, а Михајловић је казала да није ни сумњала да ће тај рок бити испоштован, као и да се све одвија по планираној динамици. Рекла је да је најчешће обилазила радове на новом мосту преко Саве и Колубаре код Обреновца и истакла да је тај мост већ завршен и да се сада поставља асфалт.

"Овде на деоници Сурчин - Обреновац извођач ради не само у року већ и по ценама које су уговорене. Ово је један од ретких пројеката где буџет није пробијен", навела је Михајловић.

Подсетила је да се већ ради на деоници Прељина - Пожега, као и да је рок за њен завршетак две и по године. Ауто-пут је веома важан, додаје, за повезивање Србије за Црном Гором и БиХ, рекла је Михајловић. Михајловић каже и да се припрема градња прве деонице аутопута "Милош Велики" од Новог Београда до Сурчина и да има доста посла, као и да се почетак радова на тој деоници очекује крајем 2020. или почетком 2021. године.

 

 

Извор: Танјуг