Вести

Михајловић са потпредседником компаније "Зиђин мајнинг"

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је са потпредседником "Зиђин мајнинг групе" Шен Шаојенгом о инвестицијама ове компаније у Србији и заштити животне средине у рударским активностима.

"Верујем да заједничким радом можемо бити још ефикаснији јер желимо да компаније и пројекти које су за нас стратешки важни буду успешни. Посебно је важно и да све рударске активности буду праћене бригом о заштити животне средине и локалним заједницама јер је то једини начин да имамо одрживо и зелено рударство у Србији", рекла је Михајловић.

На састанку је разговарано и о активностима у вези са изградњом рудника бакра и злата "Чукару Пеки", укључујући решавање питања напајања електричном енергијом, развојним плановима компаније "Зиђин" у Србији, решавању проблема загађења реке Пек, као и проблема локалног становништва који настају услед рударских активности.

Шен Шаојенг је захвалио потпредседници Владе на подршци ефикасној реализацији пројеката у Србији, коју виде као једну од кључних земаља за своје пословање, и информисао је о плановима компаније у вези с инвестицијама и развојем и активностима на рударским пројектима.

 

 

 

Извор: Танјуг