Вести

Михајловић са председником Одбора директора Електропривреде Црне Горе

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је са председником Одбора директора "Електропривреде Црне Горе", Милутином Ђукановићем, о сарадњи електропривредних система Србије и Црне Горе.

"Разговарали смо о сарадњи електропривредних система Србије и Црне Горе и могућностима да се сарадња у области енергетике додатно унапреди, од заједничких пројеката до повезивања тржишта енергије. Читав регион суочава се са сличним изазовима у процесу енергетске транзиције и зато морамо и да се повезујемо и да радимо заједно, јер је енергетска безбедност питање број један за све земље у региону", рекла је Михајловић.

Ђукановић је истакао да су електроенергетски системи Србије и Црне Горе компатибилни и да постоје велике могућности да се, унапређујући сарадњу, брже развијају.

"Унапређење сарадње електропривредних система Србије и Црне Горе је на корист грађана и грађанки Црне Горе, као и Србије, јер је енергетика покретач и локомотива развоја читаве привреде", навео је Ђукановић.

 

 

 

Извор: Танјуг