Вести

Михајловић: Сви напади на Вучића само због КиМ

Потпредседница владе Зорана Михајловић изјавила је данас да напади на председника Србије Александра Вучића имају само један мотив - одустајање од његове политике у вези с решењем питања Косова и Метохије.

"Ови притисци на Вучића нису случајни и дешавају се само због једне ствари - политике око Косова. Њихов циљ је да Албанци добију све, а Срби ништа и да Вучић пристане на то да Албанци буду апсолутни победници, а Срби апсолутни губитници. Али, Вучић на то никад неће пристати", рекла је Михајловић.

Осудила је и последње, континуиране нападе на породицу председника, рекавши да "такви напади представљају чисто насиље".

"Борите се против СНС-а и Вучића политички, критикујте, али децу оставите на миру", поручила је Михајловић.

 

СНС највише стало да избори буду по свим правилима

Потпредседница Владе и чланица Председништва СНС Зорана Михајловић је рекла данас да Српска напредна странка на изборе излази са оствареним резултатима и да је тој странци највише у интересу да ништа не баци сенку на изборни процес. СНС се никад није плашио избора, јер смо уверени да имамо резултате са којима можемо да изађемо пред грађане.

Зато је нама и више него опозицији у интересу да избори буду транспарентни, регуларни и да ништа не баци сенку на изборне резултате, рекла је Михајловићева. Међутим, исто тако видимо да они који су правили изборна правила сад желе да их мењају у изборној години, наводи се у саопштењу из њеног кабинета. "Такође, на сваким изборима неко добије веће поверење грађана, а они који добију мање увек траже грешке и разлоге за пораз  у неком другом, рекла је Михајловићева. Она је додала и да од опозиције није чула аргументоване критике, већ само нападе на СНС. Кад је СНС био у опозицији, радили смо другачије, анализирали стратегије и планове власти и представљали своје, рекла је Михајловићева

 

Напрслине на Коридору 10 нису смеле да се догоде

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да ће заједно са међународним финансијским институцијама бити урађене анализе о реализацији изградње комплетног Коридора 10 и истакла да напрслине на аутопуту у Грделичкој клисури нису смеле да се догоде. "Знам сваки метар овог ауто-пута, познајем сваког од извођача и шта су све урадили да бисмо завршили овај велики пројекат. И нисам спремна да било кога оптужим или најављујем истраге против било кога док се не заврши извештај стручњака како је до овог дошло.

Све напрслине су већ саниране о трошку извођача радова", истакла је Михајловић. Она је навела да ће, након што се заврши изградња, бити урађена озбиљна анализа, јер је, додаје, било много проблема у реализацији, а и сама изградња је предуго трајала. "Та анализа и информације треба да послуже и за неке друге државне органе", рекла је Михајловић, а преноси министарство у саопштењу. Она је рекла да је током изградње Коридора 10 било пуно проблема, од тога да неке претходне владе нису на време урадиле пројекте и завршиле експропријацију, због чега су стизали одштетни захтеви. "Данас се више не ради тако, и сваки пројекат који почињемо у потпуности је спреман, и кад је реч о техничкој документацији, и о експропријацији", рекла је Михајловић.

 

Изградња првих станова у НС следеће недеље

Изградња 548 станова за припаднике снага безбедности у Новом Саду почеће 7. августа, најавила је данас министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић. "Идуће недеље почињемо радове на изградњи станова за припаднике снага безбедности у Новом Саду, ускоро ће почети у Сремској Митровици, а радови се већ изводе у Нишу, Врању, Краљеву и Крагујевцу. Такође, очекујемо да до краја године почне изградња ових станова и у Београду", рекла је Михајловић.

Она је додала да очекује да први станари у новоизграђене станове буду усељени у фебруару, и то у Врању, где су најпре и почели радови. "Као и за многе друге ствари које смо рекли да ћемо радити, и за овај пројекат људи нису веровали да ће то бити урађено, али ће се уверити и имаће и више поверења кад виде људе који се усељавају у нове станове", рекла је Михајловић. Она је додала да је овај пројекат, поред решавања стамбеног питања за припаднике снага безбедности, важан и због домаће грађевинске индустрије и свих фирми које учествују у реализацији пројекта.

 

Аутопут Обреновац-Чачак отварамо 18. августа

Аутопут од Обреновца до Чачка биће пуштен у саобраћај 18. августа, а на јесен и источни крак Коридора 10, најавила је потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић. "Укупно 103 километра биће од 18. августа у саобраћају, од Обреновца до Чачка. Коридор 11 је јако значајан због наших грађана, јер ћемо коначно заобићи Ибарску магистралу и имаћемо много безбеднији пут”, рекла је Михајловић.

Она је истакла да ће у децембру бити завршен ауто-пут од Сурчина до Обреновца и да ће бити укупно 120 км на Коридору 11. "Припремамо уговор и за деоницу Нови Београд - Сурчин, која ће бити повезана на Коридор 11 и за две године моћи ћемо да се возимо аутопутем од Новог Београда до Чачка", каже Михајловић и додаје да ће на јесен бити пуштен комплетан аутопут ка Бугарској, чиме ће бити завршена изградња целог Коридора 10 кроз Србију. Она је истакла да је улагање у инфраструктуру важно због развоја земље и да Србија ове и идуће године почиње да гради пет нових ауто-путева.

"Већ смо почели радове на деоници Прељина-Пожега, која је важна за повезивање и ка Црној Гори и ка Босни и Херцеговини. За ауто-пут Сремска Рача - Кузмин већ је подигнут камп извођача и очекујемо да врло брзо почну радови, а за Моравски коридор, који је посебно важан за повезивање Србије изнутра, усвојен је посебан закон и очекује се да Владина комисија донесе критеријуме за избор извођача", рекла је Михајловић. Она је истакла да ове године почиње и изградња ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница, а наредне године и прве деонице ауто-пута Ниш-Мердаре, а да је у претходне четири године изграђено више од 300 км ауто-путева. Говорећи о дугом чекању на границама, она је рекла да Србија креће у нови пројекат како би се направиле заједничке контроле на границама са Румунијом, Бугарском, Хрватском и Мађарском, на једном пункту, уместо постојећих дуплих контрола. "Много већи изазов је уклањање нефизичких баријера са чланицама ЕУ него са земљама региона које нису чланице ЕУ, као што су Босна и Херцеговина и Црна Гора, са којима ћемо имати заједничке граничне прелазе", рекла је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи