Вести

Михајловић: Закуцали смо на отворена врата канцеларије ДФЦ-а

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас са директором канцеларије ДФЦ у Београду Џоном Јовановићем о заједничким пројектима који ће бити реализовани.

Михајловић је новинарима рекла да је ово други састанак са представницима ДФЦ-а и изразила задовољство што су почели разговори не само о ауто-путу Мира који ће повезати Београд и Приштину и који је најзначајнији пројекат.

Навела је да се разговарало о документацији и заједничком раду за који наводи да ће бити свакодневан.

"Тим министарства је спреман. Разговараће се на том нивоу, а и ми унутар Владе Србије са ДФЦ", рекла је Михајловић.

На састанку се, каже, разговарало и о другим темама попут улагања у водни саобраћај и женско предузетништво.

"Закуцали смо на отворена врата канцеларије. Сигурна сам да ћемо направити резултате у инфраструктурном смислу", поручила је Михајловић, говорећи о заједничком раду са канцеларијом ДФЦ у будућности.

Јовановић је рекао да је са потпредседницом Владе Србије имао врло користан разговор и да је то била радна сесија у чијем фокусу је било првих неколико већих пројеката како би ДФЦ могао да прошири финансијска средства доступна Влади Србије и Приштини.

Јовановић каже да се разговарало и о дугорочнијим пројектима, неким како каже сјајним идејама које је кабинет Зоране Михајловић предложио у вези са женским предузетништвом.

Након обраћања новинарима потпредседница Владе му је поклонила ручни рад "специјални вез" које су израдили жене из једног удружења.

 

 

Извор: Танјуг