Вести

Мировић: Фабрика у Инђији запослиће више од 500 људи

Долазак једне од највећих светских компанија за производњу гума у Инђију, која ће уложити близу 400 милиона евра и запослити више од 500 радника из Инђије, Новог Сада, Београда и других околних места и градова, фантастична је вест за Србију, оценио је данас председник војвођанске владе Игор Мировић.

Он је оценио и да то што ће једна светска компанија уложити близу 400 милиона евра показује да је Србија одлично место за инвестирање.

"Очекујем да у наредних годину и по до две, буде завршено све што се тиче припрема, изградње, инсталирања технолошких линија у компанији. То што само једна компанија улаже 400 милиона евра у своје погоне значи да је Србија веома добро место за инвестирање", рекао је Мировић.

"Победили смо у јакој конкуренцији, једна Пољска која је изузетно развијена, изгубила је утакмицу у самом финалу са нама. То значи да Србија напредује, Војводина предњачи у том развоју, радимо на индустријским зонама, на пословној инфраструктури, а у Инђији је све спремно за долазак ове велике јапанске компаније", рекао је председник Покрајинске владе.

Он је додао да ће ова инвестиција значити и више финансијских средстава кроз порез на зараде, на имовину, значиће за локалну самоуправу, а сам буџет Војводине биће јачи, кад почне градња фабрике.

 

 

Извор: Танјуг