Вести

Мировић: Нисам поднео оставку

Председник Покрајинске владе Игор Мировић демантовао је наводе да је поднео оставку на ту функцију, додајући да је са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем у коректним односима.

"Нисам поднео оставку, нажалост мојих политичких противника, нити намеравам да је поднесем, али то само показује у каквом времену живимо и какви новинарски и политички спинови могу да се лансирају у етар", рекао је Мировић.

Поводом писања портала нова.рс да је "Мировић потписао бланко оставку" на место премијера, али да је након интервенције из врха странке пристао да остане до априла, како не би изазвао додатну кризу парламента, Мировић истиче да је навикао на такве ствари и да их веома често ни не демантује.

"Овај спин је настао на основу једне расправе у покрајинској влади о томе на који начин видимо будућност организације једног система у оквиру покрајинске владе и ја сам на тој седници имао одређена мишљења која су се супротставила мишљењима других људи и то је својим каналима отишло у етар. Није било речи о оставци, већ о принципијелним стварима у питањима законитости појединих одлука", рекао је Мировић.

Мировић је негирао и наводе да је у сукобу са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем.

"Људи анализирају ствари према аршсинима које очекују, најчешће према огледалу у којем се сами виде и мисле да ако они могу да живе у механизмима сукоба онда то може да чини и неко други. Ја нисам од тих. Ја веома јасно износим своје ставове и то већ 30 година, и унутарстраначких органа, и у влади и на јавној сцени", рекао је Мировић додајући да међу творцима овог спина има представника опозиционих, али и владајућих странака.

 

Вучић својим делом подигао Србију на ноге

Мировић je изјавио да очекује да председник Александар Вучић што пре истакне кандидатуру за председничке изборе.

"Очекујем да што пре изађемо са кандидатуром Александра Вучића за други председнички мандат. Мислим да је то од огромног значаја за Србију зато што би се његовом кандидатуром и чврсто верујем, његовом победом изборили за континуитет ове политике која обележава Србију последњих година. Мислим да је заслужио још један мандат, мислим да је својим делом, својом енергијом подигао Србију на ноге", рекао је Мировић.

Како је додао, може да се говори о критикама опозиције на разне теме, али кад обичан човек погледа пруге, путеве, индустријске зоне, компаније, фирме, радна места, свој кућни буџет, онда је то реалан живот, онда је то реална политика, а за тај, како је истакао, несумњиво бољи и реалнији живот заслужан је пре свега Вучић.

"Зато он треба што пре да истакне своју кандидатуру, ми треба да га подржимо и верујем да ће 4. априла извојевати победу и верујем исто тако, уколико буду расписани парламентарни избори да ћемо имати већу шансу", рекао је Мировић.

Мада, треба бити обазрив јер су се, како је рекао, противници врло добро организовали и имају велику подршку из иностранства и велики новац.

"Очекујем тешку борбу и уколико олако уђемо у ту борбу постоји опасност као и у свакој другој животној утакмици, да будемо изненађени", навео је Мировић.

Због тога, како сматра, Српска напредна странка у ту битку треба да уђе са свим постигнутим резултатима и са јасним планом шта грађани могу да очекују од нас у наредном периоду.

Мировић је оценио и да је план да просечна плата до 2025. године буде 900 евра, реалан, уколико се настави овај тренд раста.

"Буџет за Војводину за 2022. годину је готово за 50 процената већи него буџет који смо затекли 2016. године. То је најбоља слика привредног раста у Војводини али и у читавој нашој земљи", рекао је Мировић.

Мировић је истакао да је влада на чијем је челу издвојила највише средстава за развој Новог Сада у историји вишестраначја и да ће се то и наставити.

Мировић је истакао да је у Војводини реконструисан скоро цео здравствени систем и да је покрајина због већих улагања спремније дочекла 2020. годину и судар са ковидом.

Мировић је рекао да је Република уз подршку Покрајине почела изградњу Клиничког центра Војводине Б и Ц блока, што, како је оценио, добро напредује, а биће готово у наредне две године, док је са тим паралелно рађено на отклањању проблема које је, како је рекао, његова влада наследила од претходне власти у смислу промашених и проневерених пројеката.

За медицинску опрему у Војводини у наредној години биће резервисано 2,1 милијарда динара, а у овом тренутку у Војводини сви дијагностички апарати раде, подигли смо стандард здравствене заштите, имамо најмодерније апарате, нагласио је Мировић.

Мировић је истакао да је циљ његове владе био да изврши реформу здравственог система у Војводини.

"Када сам именован 2016. године један од првих приоритета је била реконтрукција што већег броја клиника и изградња нових, између осталог и на Каменици 3. Први пут у Војводину долази гама нож и пет скенер, то је купљено и између 1. фебруара и 1. марта биће инсталирани у нови објекат Каменица 3", рекао је Мировић.

Говорећи о најављеним блокадама Мировић је навео да очекује да све протекне мирно, у најбољем реду и да нема сукоба, а да органи Министарства унутрашњих послова раде свој посао.

Мировић је закључио да није спорно право да се људи окупљају и да демонстрирају и да постоје процедуре за то, а да су блокада ауто-пута и мостова, што су изабрале опозиционе странке и разне формалне и неформалне групе као начин, нешто заиста неприхватљиво, те да то није добро за живот обичних људи.

 

 

Извор: Танјуг