Вести

Мировић обишао радове на изградњи Каменице 3

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је радове на реконструкцији објекта Каменица 1 и другу фазу радова на изградњи Каменице 3 у институтском комплексу у Сремској Каменици, истакавши да ће свеобухватна реконструкција института бити готова следеће године, након изградње паркинг гараже и реконструкције спољног комплекса.

"До сада је у изградњу и опремање објекта Каменица 3 са ПЕТ центром издвојено укупно 5,2 милијарде динара, од чега је Покрајинска влада издвојила 4 милијарде, а остатак је обезбедила Влада Републике Србије", изјавио је Мировић након обиласка.

Према пројекту, друга фаза радова на изградњи Каменице 3 обухвата надоградњу четири спрата на постојећем објекту Центра за имиџинг дијагностику и Службе за поликлинику Института за онкологију Војводине, површине 9.500 квадратних метара. Објекат Каменица 3 биће намењен за сва три института са лабораторијама и другом опремом.

Мировић је додао да је у једном делу новог објекта Каменица 3 у функцији нови ПЕТ скенер и нови икс нож, и да је у току и пробни период – почетак припреме за пуштање у функцију новог линеарног акцелератора.

"Предстојећим ребалансом покрајинског буџета за 2023. годину биће опредељено додатних 766 милиона динара за Каменицу 3, од којих је 700 милиона за опремање медицинском и немедицинском опремом тог објекта", навео је Мировић.

Мировић је обишао и радове на реконструкцији објекта Каменица 1, инвестицији вредној више од 1,3 милијарде динара.

Пројекат обухвата три фазе – спољно уређење испред главног улаза у оквиру комплекса института, реконструкцију крова Каменице 1 и обнову фасаде зграде.

Мировић је нагласио да ће следеће недеље почети и радови на реконструкцији дела Клинике за кардиохирургију.

"Свеобухватном реконструкцијом института имаћемо много боље услове и за пацијенте и за запослене, већи комфор и бољи стандард, што је изузетно значајно за све пацијенте из наше земље и региона који се овде лече", изјавио је Мировић.

Обиласку радова присуствовали су и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић, директор Управе за капитална улагања Војводине Милош Малетић, директор Института за плућне болести Илија Андријевић, директор Института за онкологију Зоран Радовановић и директор Института за кардиоваскуларне болести Александар Реџек.

 

 

 

Извор: Танјуг