Вести

Мировић уручио признања Привредне коморе Војводине "Kапија успеха“

Председник Покрајинске Владе Игор Мировић уручио је данас признања ”Капија успеха“ за 2022. годину, која традиционално, 31. пут, додељује Привредна комора Војводине за достигнути квалитет услуга у категоријама угоститељско-туристичке делатности, којe на најбољи начин промовишу туристичке потенцијале Војводине.

Честитајући добитницима, Мировић је истакао да је Покрајинска Влада свесна значаја и могућности развоја туризма и угоститељства као једне од најперспективнијих привредних грана. У тој области, како је додао, имамо велики напредак када је реч о параметрима и показатељима не само у односу на 2021, за коју можемо рећи да је година кризе због корона вируса, него и у односу на 2019. годину.

”Војводина је све више дестинација која привлачи туристе не само из региона, већ и из целог света. Задовољан сам што видим људе који својим радом, капиталом и трудом запошљавају немали број радника и тиме чине укупну привредну активност још квалитетнијом. Покрајинска Влада је, за подршку привредним субјектима чији пројекти доприносе развоју туристичких потенцијала Покрајине издвојила 314 милиона, а за подршку удружењима грађана и другим непрофитним организацијама још 40 милиона динара“, изјавио је Мировић.

Председник је додао да је прошле године АП Војводину посетило готово 690.000 домаћих и страних туриста. Према резултатима из прва четири месеца ове године, ти бројеви ће у 2023. бити премашени јер је од јануара до краја априла у Војводини боравило преко 177.000 туриста из наше земље и иностранства, што је за девет посто више него у истом прошлогодишњем периоду.

Мировић је подсетио и на то да АП Војводина има преко 750 непокретних културних добара под различитим степеном заштите и бројне културне манифестације, што чини изузетан ресурс за туризам и позив и водич да се посети наша земља.

”Привреда је најважније поље деловања и зато посвећујемо велику пажњу привреди и привредницима, као и сарадњи са Привредном комором Војводине. Наша укупна привреда има изузетно добре трендове“, изјавио је Мировић и нагласио да се приближавамо броју незапослених испод 80.000, подсетивши на то да је број незапослених у Војводини 2016. године био преко 165.000.

”Овим признањем желимо да наградимо најбоље из различитих сегмената туристичке понуде АП Војводине. Захваљујући успешној сарадњи са привредним коморама у региону, у протеклих годину дана, успели смо да организујемо бројне активности које доприносе унапређењу и развоју туризма. Посебну пажњу посветили смо привредној сарадњи, повезивању и умрежавању коморског система у региону, али и промоцији његових привредних и инвестиционих потенцијала“, изјавио је председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић.

Добитници признања ”Капија успеха“ су ”Фестивал европског филма Палић“ у категорији манифестационог туризма, Винарија ”Бјелица“ у категорији винског туризма Тврђава ”Бач“ у категорији културно-историјског туризма, Ресторан ”Сокаче њу веј“ у категорији гастротуризма и Хотел ”Нордик“ у категорији велнес и спа туризма. Привредна комора Војводине доделила је признање и Немањи Димићу за допринос унапређењу и афирмацији туризма на територији АП Војводине кроз иновативни пројекат у области туризма – Туристички самит Војводине.


 

Извор: Танјуг