Вести

Обрадовић: Јединствено управно место биће отворено и у Параћину

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић најавила је да ће у Параћину бити отворено Јединствено управно место, где ће грађани своје административне послове моћи да обаве на једном месту.

Обрадовић је навела да је Јединствено управно место отворено у 14 места широм Србије и да мора да их буде много више јер то, истиче, значи јачање јавне управе што грађани и желе.

Истакла је да је, када је у питању министарство које води, Јединствено управно место омиљени пројекат свих градова и општина у Србији јер желе да пруже што ефикаснију и практичнију услугу грађанима када су управни послови у питању.

"Све оно што сваком грађанину треба када долази у општину да заврши различите послове који се тичу социјалних давања, борачких, матичне књиге...све оно што нам свакодневно треба од различитих потврда и документације то сада добијате на једном месту", појаснила је Обрадовић.

Навела је да је Параћин, са још две општине, крајем децембра потписао уговор и додала да ће у наредних неколико месеци ту бити отворено Јединствено управно место.

"Честитам Управи града Параћина јер су створили предуслове за отварање Јединственог управног места, односно поседују електронске сервисе и услуге које многи градови у Србији немају, а то је наш задатак - да сви градови у нашој земљи буду на том нивоу развијености практичних, добрих и брзих услуга према својим становницима јер ми и треба да будемо сервис грађанима и привреди", рекла је Обрадовић.

 

 

Извор: Танјуг