Вести

Обрадовић: Суштина борбе за лидере опозиције је лов на новац

Драган Ђилас и Бошко Обрадовић треба да погледају Павла Цвејића у очи и објасне његовим младим годинама суштину њихове борбе - лов на новац, изјавила је  потпредседница СНС и председница Одбора за одбрану и унутрашње послове Скупштине Србије Марија Обрадовић.

Сматра и да радикализација протеста неће убрзати расписивање парламентарних избора, да ће све бити настављено уобичајеним темпом, али и наглашава да ће насиље, после свих упозорења и најава које су упућена организаторима протеста, бити строго санкционисано.

* Како гледате на упад опозиционих лидера на РТС, уношење тестере и рушење ограде Председништва?

- Да је СНС то радио док смо били у опозицији, и дан данас би нас држали иза решетака. Наши опозициони скупови били су школски пример мирних, демократских гигантских протеста са озбиљним политичким програмом. Запрепашћена сам колико су пуни беса, агресије и жеље за уништавањем, посебно Обрадовић, Ђилас и Јеремић, али ме изненадила наивност осталих људи који су несвесно били део те представе, а кренули за њима без размишљања о последицама таквог понашања. Зашто су дозволили себи да их злоупотреби Бошко Обрадовић? Бојана Маљевић је “линчована” на друштвеним мрежама јер се усудила да каже да мисли другачије од тзв. лидера опозиције. Изгледа да је Ђилас забранио слободу мишљења у редовима опозиције, али нису све своје обавестили о томе

* Опозиција каже да је РТС симбол режима. Шта им одговарате на то?

- То је смешно. Понављају то као папагаји, а и сами не верују у то. Како уредница Оља Ковачевић, невенчана супруга Борка Стефановића, или директор жути Бујке могу бити симбол СНС-а?! Председник Вучић је више пута поновио да треба отворити питање РТС-а. Знате и сами колико је имао замерки на уређивачку политику, али узалудно. Упркос томе, ни он, нити било ко из СНС никада није утицао на постављање ниједног уредника, нити новинара у РТС. Жао ми је запослених у РТС који су тог дана и вечери били изложени тортури опозиције.

* Да ли би председник Србије Александар Вучић требало да се састане и поразговара са лидерима протеста? Ипак они представљају део незадовољних грађана?

- Са представницима незадовољних грађана да, али не са хулиганима Бошком, Ђиласом, Јеремићем и њиховом екипом, која је онаквим насилним, рушилачким протестима издала те исте пристојне грађане који недељама мирно шетају. На то смо све време упозоравали, грађани ће бити злоупотребљени и искоришћени. То се догодило испред Председништва, у РТС-у...

* Баш школски другови ухапшеног ученика Филолошке гимназије, Павла Цвејића, који је по хитном поступку добио 30 дана затвора, кажу да су га злоупотребили и власт и опозиција. Греше ли?

- Не знам како власт може да га злоупотреби?! Бахати опозициони лидери јесу и њега и остале учеснике протеста довели пред свршен чин, где нико није могао назад. Психологија масе је опасна, а млади људи, пуни жеље за променама, лак су плен. Ђилас и Бошко треба да га погледају у очи и објасне његовим младим годинама суштину њихове борбе – лов на новац!

* Очекујете ли да ће ови протести убрзати одлуку о расписивању ванредних парламентарних избора?

- Не верујем. Познајем Вучића и његови планови предвиђају и неочекиване околности, попут ових насилних протеста, те нас ово није изненадило, настављамо планираним темпом. Насиље, после свих упозорења и најава које смо упутили организаторима протеста, биће строго санкционисано. На њима је да бирају, али доста је било играња с државом. И демократија има правила.

* Део СНС-а сматра да је дошао моменат да сви они који подржавају Вучића изађу на улицу и “преброје се” са онима из “1 од 5 милиона”. Слажете ли се?

- Нисам за ту врсту пребројавања јер је СНС сувише озбиљна странка да се на тај начин такмичи. За то сам да одмеримо снаге, ко има бољи и реалистичнији план за економију Србије, спољну политику, одбрану, наталитет, социјалну политику, образовање..., а пребројавање долази у обзир само на гласачком месту. Не сумњајте да бисмо их развалили да се случајно упустимо у то митинговање, појели бисмо их за доручак, жаргонски речено. Не могу да верујем да им још увек, ни после шест година, није јасно против колике политичке снаге су кренули, и инфраструктурно, и програмски, и када је подршка лидеру у питању. Јако су неозбиљни лидери опозиције, они то знају, то им кажу и странци од којих траже да их финансијски подрже у рушењу државе.

 

 

 

Извор: Блиц