Вести

Орлић: Претње Вучићу врхунац бестијалне кампање СзС

Члан Председништва СНС Владимир Орлић рекао је да је позив на убиство и силовање деце председника Вучића незапамћен чин у Србији и у савременом, цивилизованом и пристојном свету.

''Породицу Вучића су и до сада много пута нападали најстрашнијим и нељудским речима и оптужбама, али ово што су урадили јуче и поновили данас представља врхунац незапамћене кампање коју воде Драган Ђилас, Вук Јеремић, Бошко Обрадовић и њихови следбеници малтретирајући грађане и нарушавајући мир и стабилност'', рекао је Орлић.

Орлић је оценио да је, када су се појавиле информације да је узнемиравана породица брата министра финансија Синише Малог, послата јасна порука да се може очекивати бестијална кампања СзС усмерена против породице и људи окупљених око Вучића и СНС.

Орлић је истакао да су претње и позиви на убиство и силовање сина и малолетне ћерке Александра Вучића дошле од, како наводи, присталица мањинске, али убедљиво најагресивније екипе окупљене око Ђиласа, Јеремића, Обрадовића и осталих рестлова ''жутог предузећа''.

''Та убедљива, али агресивна мањина све време диктира атмосферу насиља, линча, мржње и физичког уништавања политичких непријатеља, а огласили су се и кроз ове позиве на убиство и силовање деце председника Вучића'', казао је Орлић.

Како је навео, Ђилас и његови сарадници су, још у време када су жарили и палили Београдом и Србијом, јасно показивали да за њих насиље представља легитиман начин да остваре своје интересе.

Орлић је подсетио да је у Раљи нападнут и повређен човек само зато што је поставио питање које је, изгледа, било исувише непријатно за ''нежне уши'' Ђиласа и додао да је испред Скупштине града Београда током једног протеста избеглих и расељених са Косова и Метохије Ђиласово обезбеђење тешко повредило десетогодишњу девојчицу.

Орлић је казао да су лидери СзС, од када су кренули у стихијску кампању у јуриш на власт, фотеље и пуну државну касу, све време слали поруке да је насиље легитиман начин да испуне своје циљеве и политички се обрачунају са Вучићем и СНС.

Додао је да је лидер Двери Бошко Обрадовић нападом на чланицу Републичке изборне комисије 2016.године увео насиље као метод политичког обрачуна у Србији и да су после тога уследили напади опозиционих лидера на председницу Народне скупштине Мају Гојковић, вређања премијерке Србије и других народних посланика, претње члановима СНС метком у чело и вешањем о бандере.

''То је њихов једини одговор на све што раде Вучић и СНС са циљем да сваког дана учинимо да грађанима, а пре свега, деци буде боље. А Србија зна да су уложени велики напори садашње власти да се безбедност деце и њихових родитеља повећа'', истакао је Орлић.

Подсетио је да су у време актуелне власти, између осталог, усвојени Закон о спречавању насиља у породици, измене и допуне кривичног законика који предвиђа најстроже казне за оне који насрну на децу или труднице, као и да је усвојен ''Тијанин закон''.

Нагласио је да је сваки економски успех Вучића и СНС у последњих неколико година усмерен ка томе да се обезбеди боља и лепша будућност за децу у Србији наводећи као пример раст БДП-а од 4,5 одсто, изградњу путева, железничких коридора, мостова, отварање близу 200 фабрика и 200.000 нових радних места.

''Једини одговор на ту врсту успеха и љубав коју је показао председник Вучић према Србији била је ужасна, језива и нељудска претња и жеља да му син буде мртав, а ћерка силована'', рекао је Орлић.

Додао је да и најновијим претњама лидери СзС поручују да је насиље начин да себи обезбеде срећу, па макар то значило несрећу и тешко зло за све друге, а пре свега за Вучића и његову децу.

''СНС данас поручује да је то апсолутно неприхватљиво и да то није Србија. Нашој земљи нису потребни крвопролиће, дечије сузе, претње и уништавање, већ мир, развој и напредак'', рекао је Орлић и позвао све актере у друштву да се огласе и ограде од таквих претњи и покажу где вредносно припадају.

 

 

Извор: Танјуг