Вести

Орлић: Слажемо се са препоруком невладиних организација

Члан Председништва СНС Владимир Орлић, поводом препоруке невладиних организација да се формира надзорни одбор у Скупштини Србије који би контролисао понашање медија, рекао је да су се око тога “сви разумели”.

Мислим на све нас који смо се бавили данашњом темом. Ми смо гледали пре свега да се бавимо стварима које су предложиле невладине организације”, рекао је Орлић.

Орлић је објаснио и да тај надзорни одбор нема превелике моћи јер не може да кажњава. Орлић је рекао да ће напредњацима бити част да се зна да је у Србији формиран надзорни одбор после 20 година.

Подсетио је да је председница Скупштине Србије Маја Гојковић још 2016.године послала позив странкама да се изјасне око својих предлога за наздорни одбор и оне се, каже, нису изјасниле.

Када је реч о захтевима СзС о променама у РЕМ И РТС, Орлић је казао да “нико није донео папир да се било шта потпише”.

“Слажемо се са препоруком невладиних организација што се тиче РЕМ-а (да се попуне упражњена места), али СзС хоће супротно од тога. Они траже да се силни људи који су у РЕМ-у смене, а игноришу на који начин су они изабрани, колико им траје мандат и која је процедура”, рекао је Орлић.

 

 

 

Извор: Танјуг