Вести

Орлић: СзС рециклира идеје које се везују за фашизам

Млади СНС организовали су у Кнез Михаиловој перформанс и грађанима делили књиге нобеловца Петера Хандкеа "Велики пад" и "Дневник Ане Франк", а члан Председништва СНС Владимир Орлић је рекао да су тиме желели да подсете на вредности као што су слобода, право на мишљење, право на рад, али и на борбу против фашизма.

Ту поруку млади СНС шаљу, како је Орлић рекао, у време када агресивна и хистерична мањина у нашем друштву отворено промовише нетрпељивост, агресију, насиље и нетолеранцију за политичку и било какву другу различитост.

Навео је да ту агресивну и хистеричну политичку мањину предводе Ђилас, Јеремић и Обрадовић, разни Миљуши и Бастаћи, и нагласио да оно што данас Савез за Србију нуди не представља ништа друго до рециклирање оних идеја које се могу везати искључиво са фашизмом.

"Када покушавају да линчовање других представе као нешто друштвено прихватљиво , када спаљивање књига на нацистичким ломачама попут онога што се дешавало 30-тих година прошлог века покушавају да представе народу као нешто што је прихватљиво и нормално, млади СНС желе да пошаљу потпуно другачију поруку", рекао је Орлић.

Орлић је навео да се ни на који начин не може оправдати спаљивање књига, спречавање људи да се слободно крећу, говоре и да раде.

"Ђилас, његови Бастаћи, Миљуши, Јеремићи, Обрадовићи и Двери покушавали су у неколико наврата да спрече председника Александра Вучића да ради свој посао и да са народом разговара, али чак и да се креће, блокирали и Председништво, блокирали му улазак у Скупштину Србије, пре неколико дана покушавали да га спрече да оде на јавни сервис и да се обрати грађанима", рекао је Орлић.

Додао је да су ти исти људи пре неколико недеља по други или трећи пут ишли пред кућни праг Горану Весићу и узнемиравали његову породицу.

"То је чист фашизам, баш као што је и стављање пластичних кеса на главе неистомишљеника, претња вешалима, моторним тестерама или на ужас свих нас у Србији оне ствари које смо чули синоћ да људи који су функционери Двери и СзС прете породицама чланова СНС и изговарају нешто монструозно као што је да треба силовати туђе жене и ћерке", рекао је Орлић.

Оценио је да је Србија данас окренута будућности захваљући Вучићу и СНС и навео да ће СНС учинити све да Србија остане држава пристојних људи окренутих напретку и модернизацији.

Орлић је рекао да Србији нису потребне мрачне дубине онога што је остало дубоко у прошлости читаве цивилизације, а што данас, додаје, представљају и Ђилас и Јеремић и Обрадовић и да представници те врсте екстремиста у друштву, попут СзС, никада неће имати поверење грађана.

"Ако наставе да сеју ту мржњу и хистерију на све стране и да свакога дана прете и покушавају да спрече људе да се крећу, говоре и мисле, они сами себе своде испод цензуса. То је можда најбољи могући одговор народа шта о њима мисли", рекао је Орлић.

Нагласио је да Ђилас, за кога је рекао да је синоним за корупцију, само жели поново да дође на власт како би се поново богатио као што је радио док је био на власти.

 

 

Извор: Танјуг