Вести

Орлић: Тајкунска опозиција наставља да показује елитизам

Члан Председништва Српске напредне странке Владимир Орлић изјавио је да опозиција која учествује у дијалогу са Европским парламентом не жели разговор било које врсте, већ да их занимају "само паре".

"Да њима потпомогну приватни бизнис. Да (председник Странке слободе и правде) Драган Ђилас и Драган Шолак за своје телевизије добију националне фреквенције. Не нешто што се тиче народа и државе. Чак нема везе ни са демократијом и изборима, већ само паре", навео је Орлић.

Орлић је рекао да "тајкунска опозиција" наставља да показује елитизам, наводећи да сматра да је прави дијалог само тамо где су они, а да ови други разговори нису прави.

Нико од људи који су били на састанку којем је присуствовао Вучић ниједну лошу реч није рекао и сви су били задвољни озбиљношћу која је тамо показана, додао је Орлић.

Орлић је упитао и у ком минуту емисије је представник Српске напредне странке добио прилику да говори, напомињући да је то интересантно због опозиционих странака, који стално говоре да никад нису на јавном сервису.

Циљ свих захтева је да Драган Ђилас и Драган Шолак добију националну фреквенцију, оценио је Орлић.

Хоће да уређују програм да би опет препродавали те секунде. Хоће власт, хоће још пара. Каже Ђилас, кога сви слушају, ако не буде по нашем, неће бити избора, улица ће да се пита, навео је Орлић.

Орлић је рекао да су изборни услови боља него у време прошлог режима.

Орлић је навео да постоји значајан број политичких странака и покрета да о изборним условима и свему што је важно треба да се разговара "међу нама" и да су се они окупили на састанку у Народној скупштини која је домаћин дијалога.

"Ако причамо о саставу и шта је и како ишло, апсолутно нико од људи који су учествовали на том састанку, а на ком је лично учествовао председник Републике Александар Вучић и мислим да сам тиме рекао све онима који нас гледају о важности тог састанка, о чињеници да је то састанак који је вођен на највишем могућем нивоу и то сви знају и разумеју шта значи", рекао је Орлић.

Орлић је додао да су сви били врло задовољни озбиљношћу која је показана на састанку, као и организацијом и ставом парламентарне већине да се препусти простор онима који нису у Народној скупштини из различитих разлога да представе своја размишљања и предлоге.

"Ми апсолутно никакав проблем немамо да разговарамо ни са ким у овој земљи. Ми заиста суштински сматрамо да дијалог можемо да водимо као озбиљни људи у озбиљном друштву, али са онима којима је до дијалога стало. Да вас подсетим, бивши режим, овај његов тајкунски део, 2019. године је у потпуности бојкотовао било какав дијалог. Бојкотовали су, ајде нас и Народну скупштину коју сад нешто не воле, а волели су је кад су били на плати, него и Европски парламент", рекао је Орлић.

Орлић је оценио да би опозиција желела да Александар Вучић уопште не учествује на изборима, пошто не постоје услови под којим могу да га победе.

 

 

Извор: Танјуг/РТС 1