Вести

Орлић: За скупштинском говорницом могло се видети пуно лицемерја

Јанковић је злоупотребио говорницу, са циљем који никоме није јасан, рекао је Владимир Орлић, потпредседник Главног одбора Српске напредне странке и кандидат за председника Скупштине Србије.

Орлић је рекао да су свим парламентарним странкама испуњене све жеље и оценио да су поједине од њих на првој конститутивној седници злоупотребиле свој положај.

Орлић је рекао да су опозиционе странке добиле више него што су и саме очекивале и да им је омогућено да имају три потпредседничке функције, као и да им је владајућа странка смањила цензус, како би омогућила да буду у Народној скупштини.

Сматра да је водећа листа на челу са председником Србије Александром Вучићем показала да је спремна на дијалог и за предлоге других странака, те додао да ће СНС наставити, без обзира на све нападе и притиске, да води политику мира и стабилности и економског развоја земље.

Оценио је да су превирања унутар опозиционих странака довела до њихових проблема, а да они сада злоупотребљавају свој положај и криве СНС, чију су политику подржали грађани Србије.

"Да су фер рекли би да се нису ни надали да ће добити такав третман. Они су показали одушевљење и радост због услова, а онда ти исти људи оду у Нови Сад и цепају заставе, разбијају просторије СНС-а и узнемиравају грађане", навео је Орлић.

Орлић сматра да је конститутивна седница требало да буде леп и свечан чин, али да су појединци, алудирајући на привременог председавајућег Владету Јанковића, искористили тренутак да би говорили против државе и странке за коју је већина грађана Србије гласало.

Орлић је објаснио да такво понашање указује на то какву ће политику водити те странке и шта грађани могу од њих да очекују.

На питање да ли очекује да ће имати довољан број гласова за председника Народне скупштине, Орлић је поручио да листа "Александар Вучић - заједно можемо све" има довољан број гласова, јер њу представљају, поред СНС-а и дугогодишњи партнери те странке.

"Подршка у смислу већине уопште није спорна, али знам и чуо сам, да ће бити подршке и од других посланичких група са којима смо сарађивали и на нивоу Народне скупштине у претходном сазиву", рекао је Орлић.

На питање да прокоментарише то што га називају "убицом дуела" Орлић је рекао да то није тачно и да сваки политички противник СНС-а има право и прилику да приликом јавног дијалога и дуела искаже своје мишљење.

Међутим, како је рекао, проблем опозиције је то што немају шта да кажу и шта да понуде грађанима, па се онда љуте и сматрају да их неко деградира и да нису могли да дођу до изражаја.

Када је у питању ситуација на КиМ, Орлић је рекао да председник Вучић води политику мира и стабилности и да је разговарао са свима који би могли да утичу на то да се ситуација на Косову смири и стабилизује.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк