Вести

Петковић: Ђорђевић опет призива дестабилизацију на северу КиМ

То што Млађан Ђорђевић прижељкује дестабилизацију и сваког дана призива негативни развој ситуације за Србе на северу Косова и Метохије, најбоље показује колико је дотични опозициони дезинформатор поново спреман да се игра животима људи зарад свог политичког профилисања, рекао је члан Главног одбора Српске напредне странке Петар Петковић.

"Хоће ли Ђорђевић сносити политичку одговорност кад прође тај 14. децембар, након ког ће Срби на северу КиМ и даље имати електричну енергију, као и до сада?", упитао је Петковић.

Оно што обећавам Ђорђевићу је да му се та жеља о дестабилизацији на северу Косова и Метохије неће испунити.

"За разлику од периода када је Ђорђевић са Борисом Тадићем и својим кумом Драганом Ђиласом био на власти и оставио на цедилу Србе са Косова и Метохије током погрома 2004. године и једнострано проглашене независности такозваног Косова 2008. године, ми никада нећемо оставити наш народ на КиМ", рекао је Петковић.

Наглашава да Срби верују Александру Вучићу, зато што је он једини председник који је отворено поновио више пута да Србија никада више неће допустити нове "Олује" и погроме.

"И док сте Ви, Ђорђевићу, са Тадићем и Ђиласом довели Еулекс на КиМ и поставили границу између Срба и Срба на Јарињу и Брњаку, ми чувамо наш народ, боримо се за мир и будућност", навео је Петковић.

Уосталом, што се Млађан Ђорђевић толико брине за струју на северу КиМ, из топлог стана у Београду, из ког воли најборбеније да брани Косово и Метохију?

"Србе на КиМ нек остави на миру, јер ти који су паметовали стотинама километара удаљени од КиМ, само су штету правили. Стална Ђорђевићева потреба да онеспокојава и завађа Србе, и то не само на КиМ, најбоље сведочи о опасној природи његовог политичког ангажмана и намерама оних који, заједно са њим, систематично раде на слабљењу и дестабилизацији Србије", закључио је Петковић.

 

 

 

Извор: Танјуг