Вести

Петковић: Нема лепшег поклона за Србију од њиховог осмеха

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић уручио је у Северној Митровици кључеве 36 нових станова, станарима у три стамбене зграде, изграђење средствима Владе Републике Србије и Канцеларије за Косово и Метохију.

Станови просечне површине 60 метара квадратних су изграђени за потребе стамбеног збрињавања младих брачних парова, породица интерно расељених лица као и стамбено угроженог становништва са територије општине Косовска Митровица.

Након обиласка новоизграђених станова, Петковић је истакао да нема лепшег поклона за државу Србију,  управо данас на Бадњи дан уочи Божића, него видети осмехе на лицима "ових дивних људи којима смо уручили кључеве станова".

"Канцеларија за Косово и Метохију је уручила кључеве 36 станова, од укупно 96 колико је саградила у 2020. години. Осам зграда у северној Косовској Митровици, пет зграда у Лепосавићу, две зграде у Звечану и три зграде у Зубином Потоку. Истим темпом настављамо и у 2021. години", рекао је Петковић.

Петковић је истакао да је посебно срећан и поносан и што је, у прошлој години која је била оптерећена коронавирусом, због којег је и читав свет стао, Србија успела да заврши ове зграде како би се уселили млади брачни парови, углавном са више деце.

За изградњу ових зграда уложено је више од 330 милиона динара

"Када имамо децу, имамо и будућност, то је оно што је најбитније. За изградњу ових зграда уложено је више од 330 милиона динара, а 10. јануара креће и партерно уређење и још неки детаљи који су потребни да се заврше и када буде завршен конкурс за остатак зграда, односно станова, имаћемо укупно 96 породица које ћемо да уселимо у осам зграда овде у северној Косовској Митровици", рекао је Петковић.

Петковић је истакао да је важно што управо градећи сваку кућу, сваку зграду, подижући сваки кров, граде се они најбитнији и они најчвршћи темељи, а то су темељи останка и опстанка српског народа на Косову и Метохији.

Још једном честитајући данашњи дан, Бадњи дан, Петковић је пренео и честитке и поздраве и председника Србије Александра Вучића и целе Владе Србије уз поруку да, као што су и до сада били уз народ на Косову и Метохији, настављају да буду и даље са српским народом, да граде, да стварају и да се боре за бољу будућност.

 

 

 

Извор: Информер