Вести

Петковић: Ране Драгише Гаљка показатељ су терора Аљбина Куртија

Директор канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије др Петар Петковић изјавио је да су ране Драгише Гаљка, кога је јутрос на Одељену интензивне неге Ургентног центра Клиничког центра Србије посетио председник Србије Александар Вучић, још један показатељ терора Аљбина Куртија.

"Гаљак се храбро држи и он је један од наших Срба који се бори за слободу нашег народа на Косову и Метохији мирно и достојанствено. И док су они мирно и достојанствено бранили своје парче земље да окупациони гаулајтери и косовска полиција не одлучују о животу и смрти Срба на Косову и Метохији, косовски РОСУ полицајац је Драгишу погодио са два метка у леђа", рекао је Петковић, и навео да се Гаљак храбро држи али да му је потребна додатна помоћ лекара у Ургентном центру КЦ Србије.

Додао је да о Гаљку данас сем Вучића нико не прича, што према његовим речима, говори о лицемерју многих када је реч о Косову и Метохији.

Петковић је рекао да је Курти јуче изашао са новим списком наших људи цртајући им мету на челу само због тога што бране свој праг, своје општине, своје место где су рођени и где су живели њихови преци.

"Тиме што црта мете нашим људима, честитим Србима на Косову и Метохији, и што их назива терористима довољно говори колико је Аљбин Кутри нервозан и питање је у ком правцу ће даље ићи. Наше је да се боримо и сачувамо мир и учинићемо све што можемо да сачувамо животе наших људи на Косову и Метохији", рекао је Петковић.

Истакао је да би сви требали добро до знају да држава Србија неће дозволити насиље и прогон над српским народом на Косову и Метохији.

 

 

Извор: Танјуг