Вести

Петковић: Тадић лажима покушава да опере своју бруку

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Петар Петковић изјавио је да Борису Тадићу српски народ никада неће заборавити да је Kосово једнострано прогласило независност за време његове власти.

"И уместо да и сада ћути, као што је тада ћутао и побегао у Румунију, он лажима покушава да опере своју бруку која ће, ипак, живети довека", навео је Петковић.

Нико не заборавља, рекао је Петковић, да су Тадићевом одлуком преговори измештени из УН на за нас мање повољан терен Европске уније.

"Борис Тадић је и данас, као и последњих 12 година, у Приштини уз Вука Јеремића један од омиљених српских политичара, којем редом захваљују сви албански политичари и јавност", рекао је Петковић.

Тадић због својих  дилетантских потеза са Јеремићем, у Приштини ужива углед, јер је директно одговоран за то што је самопроглашено Kосово од Међународног суда правде добило потврду легалности проглашења независности, што и до данас приштински сепаратисти користе као највећи политички аргумент у међународној комуникацији.

"Тиме ће Тадић, који је ослабио позиције Србије у јужној покрајини и отежао положај српског народа, остати запамћен као један од највећих рушилаца српских државних и националних интереса у историји и као један од највећих савезника албанског сепаратистичког покрета", сматра Петковић.

"Због свега тога, тај човек, који је и десетковао српску војску и укинуо легендарни Приштински корпус, треба коначно да оде у неки други филм - неми", закључио је директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Петар Петковић.

 

 

 

Извор: Танјуг