Вести

Селаковић: Када СНС и Вучић побеђују, и Србија побеђује

Речима „Задовољство је бити у тиму који побеђује. Трудићу се да својим чињењем, знањем и искуством оправдам поверење које ми је поклонио председник Вучић и да своју дужност обављам на најбољи начин“, Никола Селаковић, члан Председништва СНС, прокоментарисао је, крајем маја, вест да је именован на функцију генералног секретара председника Републике Србије.

Данас, након више од два месеца рада у Председништву, Селаковић за „СНС Информатор“ каже да  су му задужења велика и важна. Од тога да Генерални секретеријат, као срце председникове администрације, мора да функционише беспрекорно, што захтева добру организацију и стручан кадар, до тога да се и лично председнику помогне у важним државним пословима.

- Радно време и темпо диктира председник, а када сте његов генерални секретар и ту функцију желите да обављате успешно, онда вам је радно време још дуже. На посао се долази пре седам, а са посла одлази после 19 часова. Наравно, остаје се и дуже.

 

* Како сте се осећали када сте чули да ћете постати десна рука председника Србије?

- Почаствовано и одговорно. Велика је част радити уз човека који помера точак историје и ствара бољу, напреднију и јачу Србију. Радити уз нашег председника је захтевно, морате бити концентрисанији, дисциплинованији и посвећенији послу, чини ми се више него на било ком другом месту у државном систему Србије. Са друге стране, радити са председником Вучићем значи и бити у прилици да много тога научите.

 

* Ви сте једини генерални секретар председника Србије који је раније био и министар. Колико Вам претходно искуство помаже у обављању дужности?

- Искуство бившег министра правде, који је током једног периода водио и ресор државне управе, више је него драгоцено. Закон о председнику Републике прописује да генерални секретар има овлашћења министра, тако да ми претходно искуство помаже много.

 

* Како, као члан Председништва СНС,коментаришете то што Странка из дана у дан остварује све убедљивије победе на свим изборима, од оних за савете месних заједница до председничких?

- Српска напредна странка је друштвена снага која је почела да мења Србију на боље и грађани то препознају на свим изборима. Економски опоравак земље, бољи углед у свету, успешна међународна политика која нас позиционира као кључног чиниоца стабилности у региону, али и стално смањивање незапослености и побољшање животног стандарда грађана само су неки од суштинских резултата политичког руковођења Александра Вучића и Српске напредне странке. Када СНС и Вучић побеђују, и Србија побеђује.

 

* Како видите константну негативну кампању појединих медија према Александру Вучићу и то што се недавно на друштвеним мрежама појавила умрлица са ликом председника Вучића?

- Незапамћена негативна кампања и најбезочније лажи које поједини медији организовано пласирају у покушају да наруше кредибилитет нашег председника показују сву безидејност политике тих медија и оних који иза тих медија стоје. Не могу да га победе ни на једним изборима, резултати његове политике боље и напредније Србије су видљиви на сваком кораку, али њих то не занима, и грађани све више препознају да такве људе једино води мржња према Александру Вучићу. Председник је показао да му је будућност Србије важнија од било какве налицкане медијске слике која се плаћа рекетом и, као и небројено много пута до сада, поставља ствари на право место.

 

Сарадња СНС и Јединствене Русије

 

* Недавно сте били део делегације СНС која се срела са делегацијом Јединствене Русије, коју је предводио Сергеј Железњак. Како оцењујете сарадњу и који су конкретни резултати?

- Сарадња две странке је на изузетно високом нивоу. Она почива на изузетном личном односу двојице председника, који су своју сарадњу пренели и на странке које воде. Паралелно са путем европских интеграција, за нашу земљу су изузетно важна традиционална пријатељства, међу којима посебну историјску димензију има пријатељство са Руском Федерацијом. У том смислу, односи СНС и Јединствене Русије дају велики допринос јачању партнерства две државе, а продубљивање наше сарадње помаже сарадњу Србије и Русије на сваком плану.

 

 

 

извор: СНС Информатор