Вести

Селаковић: Са Кубом договорена економска сарадња

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић рекао је, после разговора са кубанским колегом Бруном Родригезом Париљом, да су Београд и Хавана договорили предстојећу економску сарадњу.

"Трудићемо се да одличну политичку сарадњу пренесемо и на друга поља, а свакако на поље економије. Договорени су конкретни послови и активности између наше две земље у наредном периоду који ће доћи до изражаја. Родригез Париља је изразио интересовање да у што скоријем периоду узврати посету Србији и Београду", рекао је Селаковић.

Селаковић је нагласио да је српска делегација у Хавани угошћена на највишем нивоу.

"У години у којој републике Србија и Куба обележавају 120. годишњицу успостављања дипломатских односа, почетак латиноамеричке турнеје забележио сам управо у Куби. Разговарао сам са потпредседником Кубе и колегом Бруном Родригезом Париљом, који је велики пријатељ нашег народа. Он је то пријатељство доказивао док је био у УН, у време када је над нашом земљом вршена агресија 1999. године", додао је Селаковић.

Селаковић се, такође, сусрео са кубанским председником парламента, министром спољне трговине и страних инвестиција, министром културе, са којим је потписао споразум о успостављању директних односа између Народне библиотеке Србије и Националне библиотеке Кубе.

"Куба је наш традиционални, стари пријатељ. Подржавају нас активно, верно, доследно, чврсто у међународним форумима, када је у питању заштита нашег територијалног интегритета и суверенитета, као неко ко на својствен начин помаже у промоцији наших интереса по питању Косова и Метохије у читавом карипском и латиноамеричком региону", додао је Селаковић.

 

 

Извор: Танјуг