Вести

СНС и СВМ потписали коалициони споразум о сарадњи

Председник СНС, Александар Вучић, и председник СВМ, Иштван Пастор, потписали су коалициони споразум о сарадњи и заједничким циљевима, уз оцену председника Вучића да Пасторова странка није само савезник СНС-а, него и савезник и пријатељ Србије.

Вучић је изразио задовољство што је имао прилику и част да потпише коалициони споразум са Пастором и да разговарају о заједничком програму и плановима за будућност.

“Пастора и његову странку сматрам не само савезницима СНС, него и савезницима и пријатељима Србије. Њихова одговорност, озбиљност и посвећеност у напретку Србије су за изузетно поштовање“, рекао је Вучић после потписивања споразума.

Вучић је навео да је са Пастором разговарао о европском путу Србије и о томе шта заједнички може да се уради како би се и Мађари и Срби осећали боље и како би унапредили међусобне односе.

“Очекујем велики допринос, труд, подшрку и помоћ СВМ и кроз рад Владе и преко државних секретара и на све друге начине“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да има огромно поверење у руководство СВМ и захвалио тој странци на досадашњој сарадњи уз уверење да ће у будућности бити још боља.

Председник СВМ, Иштван Пастор рекао је да две странке сарађују и “без папира“, а да коалициони споразум нису потписали да би више веровали једни другима, већ да би дефинисали заједничко стремљење.

Пастор споразум види као заједничку платформу за градњу нормалније Србије што, како је истакао, СНС и СВМ повезује још од 2009.године.

“Од тада градимо партнерски однос, кроз веома тешко време, али јачајући из корака у корак међусобно поверење. Потписивање споразума потврђује да смо до сада могли да верујемо једни другима у договорено, а моћи ћемо и од сада“, рекао је Пастор.

Нагласио је да ће СВМ уложити максималан напор да Србија буде боље место за живот и да се избори са свим приликама и проблемима.

“Ово је заједнички напор да ''збијемо редове'', јер живимо у ''лудо'' време у којем се само неозбиљни споре и сударају једни с другима, а паметни се удружују, приближавају, договарају и умеју да појединачне детаље ставе у други план, испред општег интереса“, навео је Пастор.

Споразум, између осталог, предвиђа сарадњу на пројектима регионалног развоја и инфраструктурним пројектима у Војводини.

Потписивању споразума у седишту напредњака присуствовали су и председник Извршног одбора СНС Дарко Глишић и потпредседник СВМ Балинт Пастор.

 

 

Извор: Танјуг