Вести

Спектаклом у Арени прослављена двогодишњица СНС

 

Лидер напредњака Томислав Николић је, обраћајући се учесницима конвенције, рекао да је циљ да од Србије направи земљу обичних људи, а не политичке елите, у којој ће економија бити развијена, а инвестиције распоређене једнако и у Београду и у унутрашњости.

Николић је рекао да будућности Србије "нема без Европске уније, Русије, Кине и Сједињених Америчких Држава, без сарадње са целим светом".

Лидер напредњака сматра да је дошло време за промене, и најављује да ће учинити све да грађани у будућности боље живе.

Николић је истакао да "богаташи који су зарадили новац у Србији треба да помогну народу који тешко живи. Према његовијм речима, напредњаци ће, када дођу на власт, преиспитати приватизацију и поништити оне продаје за које се докаже да су биле незаконите.

"Богаташима нећемо да затварамо фабрике, ако раде поштено", рекао је лидер СНС и оптужио владајуће странке у Србији да "раде у интересу тајкуна и штите своје привилегије".

Према његовим речима, власт се плаши промена и учиниће све да не остане без привилегија. Николић сматра да се друштво у Србији дели на огромну већину грађана који тешко живе и политичку елиту која ужива све привилегије.

Председник СНС-а је навео да у Србији неће бити боље док се не промени актуелна власт.

Николић: У ЕУ, али поносно

Говорећи о односима са ЕУ, Николић је додао да ће учинити све да Србија постане чланица Уније, али ће притом "Србија сачувати свој понос".  "Сам улазак у ЕУ није довољан", рекао је председник СНС и додао да је важно побољшати економију и омогућити грађанима бољи живот.

Николић је критиковао Владу Србије да је "више новца издвојила за информације о хашком бегунцу Ратку Младићу него што је дала за помоћ Краљеву" које је погодио земљотрес прошле недеље.

Према речима заменика председника те странке Александра Вучића, скупу је присуствовало више од 29.000 људи, а велики број поштовалаца те странке није могао да уђе.

Вучић је рекао да се та странка залаже за "стварање нормалне и пристојне Србије", њен бржи пут ка Европској унији, али и за сарадњу са Русијом, Америком, Кином, Индијом, Јапаном и свим државама света.

Александар Вучић је рекао да је задатак напредњака да промене живот у Србији и да омогуће људима да живе од свог рада.

Заменик председника СНС-а нагласио је да се та странка противи "пљачкашкој приватизацији" и оптужио власт да "ради у корист тајкуна".

Председник Нове Србије Велимир Илић нагласио је да Србија неће "гломазну и корумпирану владу, лажи од 200.000 радних места, већ хоће рађање, запошљавање, склапање бракова".

Председница Карић фондације Миланка Карић, преносећи поздраве од свог супруга, председника Покрета снага Србије Богољуба Карића, рекла је да Србија неће да у Европу уђе сведена на београдски пашалук, у којој грађани страхују од сопствене власти.

Лидер Покрета социјалиста Александра Вулин, изјавио је да представници власти не чују и не виде проблеме грађана, јер су "сакривени иза високих зидова, иза леђа телохранитеља".

Скуп у "Арени" почео уз интонирање државне химне, а присуствовали су представници политичких партија: функционер ДСС Андреја Младеновић, Мехо Омеровић и Урош Кандић из Социјалдемократске партије, амбасадор Русије у Србији Александар Конузин и бивши амерички амбасадор Вилијам Монтгомери.

Николић: СНС најјача странка

Председник СНС-а Томислав Николић рекао је, гостујући у Дневнику РТС-а, да та странка обележава годишњицу да би показала шта је све урађено у протеклом периоду, као и да покаже властима "да не треба превише да се играју са стрпљењем грађана Србије".

"Обележићемо двогодишњицу постојања да покажемо са ким смо све успели да успоставимо контакт, са ким сарађујемо, да покажемо да смо остварили идеју да постанемо најјача политичка странка", рекао је Николић.

"Ко окупи 30.000 присталица у 'Арени', може на улицу да изведе 100.000", рекао је Николић.

"У протеклом периоду смо много урадили, отворили смо пут странци и на локалном и на републичком нивоу", рекао је Николић.

Говорећи о учествовању на косовским изборима, Николић је рекао да о томе морају сами да одлуче људи који тамо живе.