Вести

Српска напредна странка и Странка правде и помирења потписале су коалициони споразум

Српска напредна странка (СНС) и Странка правде и помирења (СПП) потписале су данас коалициони споразум у чијој основи је нормализација односа Срба и Бошњака и политика помирења.

Споразум су потписали председник Извршног одбора Српске напредне сранке Дарко Глишић и потпредседница Главног одбора Српске напредне странке Марија Обрадовић, а у име Странке правде и помирења потпредседник те странке Самир Тандир и генерални секретар Един Ђерлек.

Глишић је након потписивања истакао да су пуна нормализација српско-бошњачких односа, гарантовање верских слобода, темељ Споразума, који, како је навео, не предвиђа ничије кадровско намиривање.

"Споразум у својој основи има развој области на територији града и општина Нови Пазар, Тутин, Сјеница, Пријепоље и свих средина где Бошњаци живе", рекао је Глишић.

Додао је да је неопходан развој инфаструктуре, односно стварање услова да та средина буде таква да у њој људи могу квалитетније да живе и да не одлазе одатле.

"Желимо да сарадњом двеју партија дамо подршку кроз систем пројектима како би што пре почела њихова реализација. Надам се да ће Споразум допринети већем разумевању, чвршћим односима, сарадњи и напретку у интересу свих грађана који живе у том делу наше земље", рекао је Глишић.

 

 

Извор: Танјуг