Вести

Стефановић: Акција "Олуја" била је најтеже етничко чишћење на тлу Европе

Акција "Олуја" несумњиво је била најтеже етничко чишћење почињено на тлу Европе од Другог светског рата до данас, праћено извршењем најтежих кривичних дела против цивилног становништва и то пре свега старих, жена и деце, рекао је потпредседник владе Небојша Стефановић.

Стефановић је рекао да је од тада до данас потпуно очигледно да хрватске власти нису спремне да учине било шта како би казниле починиоце ових страховитих злодела, те да Срби који су преживели ова огромна страдања од Хрватске тешко да могу да очекују било какву правду.

"Поносан сам на Србију која је коначно почела да нескривено говори о овим тешким злочинима и свему што се дешавало током Олује, да помаже свој народ који је избегао из Хрватске и да гаји културу сећања на прогон и страдање нашег народа", навео је Стефановић.

Поносан је, каже, на Србију која "данас има снаге да на сваком месту тражи истину и правду за српске жртве и за све људе који су изгубили своје најмилије и имовину током ове операције етничког чишћења и то после много, много година ћутања претходних власти у нашој земљи које нису смеле ни да се огласе најобичнијим саопштењем којим би осудили злочиначко убијање и протеривање са огњишта нашег народа".

Влада и председник Србије данас се одлучно боре за свој народ и његово право на живот, али и да се никада не забораве ови злочини и огромно страдање, закључио је Стефановић.

 

 

 

Извор: Танјуг